Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Neįtikėtinai skanus „eskimų” pyragas. Šį receptą gaminu jau daugelį metų: paprastas naminio pyrago receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Eskimų pyragas – tikras desertinės nostalgijos įsikūnijimas. Jame dera viskas, ką mėgstame garsiuosiuose vaikystės leduose: sodrus šokoladas, subtilus kreminis skonis ir šventės pojūtis nuo pirmojo šaukšto.

Šis desertas puikiai tinka tiems, kurie nori nustebinti savo svečius kažkuo neįprastu, bet kartu jaukiu ir pažįstamu. Turtingas skonis, aksominė tekstūra ir kontrastas tarp švelnios grietinėlės ir šokolado apvalkalo sukuria teigiamą efektą nuo pirmojo kąsnio.

Be to, jis stebėtinai universalus: eskimų tortas vienodai tinka ir šeimos vakarienei, ir šventiniam stalui.

Biskvito ingredientai:

  • Miltai – 130 g;
  • Kakava – 50 g;
  • Cukrus – 180 g;
  • Kiaušiniai – 4 vnt;
  • Vanduo – 100 g;
  • Kepimo milteliai – ½ šaukštelio;
  • druskos – žiupsnelis.

Kremo ingredientai:

  • Pienas – 400 ml;
  • Cukrus – 50 g;
  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • Krakmolas – 30 g;
  • Vanilinio cukraus – žiupsnelis;
  • Kondensuotas pienas – 200 g;
  • Sviestas – 180 g.

Ingredientai impregnavimui:

  • Ingredientai: kondensuotas pienas – 2 šaukštai;
  • Vanduo – 100 ml.

Ingredientai glazūrai:

  • Šokoladas – 100 g;
  • augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas.
Rekomenduojame:  Traškūs paplotėliai. Geriausia tešla greitiems ir puriems paplotėliams su kiaušiniu ir žaliaisiais svogūnais.

Pyrago „Eskimas” paruošimas:

Kiaušinius sumaišykite su druska ir cukrumi ir išplakite mikseriu iki purių baltų putų. Į mišinį persijokite miltus ir kakavą, suberkite kepimo miltelius ir užminkykite tirštą tešlą

. Į tešlą supilkite vandenį ir toliau maišykite. Tešlą sudėkite į kepimo formą, prieš tai ją išklokite pergamentu

. 30-35 min. kepkite biskvitą 180 laipsnių temperatūroje.

Kremui puode sumaišykite kiaušinį su cukrumi, krakmolu ir 200 ml pieno. Išmaišykite ingredientus ir supilkite likusį pieną

. Mišinį virkite ant vidutinės ugnies, kol sutirštės, po 1 minutės burbuliavimo nukelkite nuo ugnies. Mišinį uždenkite maistine plėvele ir palikite atvėsti

. 2-3 minutes plakite minkštą sviestą su vaniliniu cukrumi. Į sviestą supilkite kondensuotą pieną, komponentus išplakite

. Į kreminę masę sudėkite kremo pagrindą, komponentus išplakite iki kreminės masės. Impregnavimui vandenį sumaišykite su kondensuotu pienu

. Biskvitą padalykite į 2 lygias dalis, kiekvieną pyragą impregnuokite mišiniu. Ant tešlos žiedo dugno dėkite vieną biskvitą, ant jo užtepkite visą kremą, išlyginkite

. Kremo sluoksnį uždenkite antruoju biskvitu

.

Palikite tortą po celofanu šaldytuve bent 3 val.

Rekomenduojame:  Vištiena grietinės padaže: skanu ir paprasta. Kodėl anksčiau nežinojau šio recepto

Glajui ištirpinkite šokoladą ir įpilkite į jį augalinio aliejaus. Užpilkite glajų ant torto viršaus ir palikite jį šaldytuve dar 10 minučių.

Нереально вкусный торт "Эскимо". Много лет готовлю по этому рецепту: простой рецепт домашнего торта

Gausite gardų tortą su Esquimaux kremu ir šokoladiniu biskvitu. Tai geras torto pasirinkimas bet kokiai šventei.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *