Sekite mus Facebook'e!
Žuvies salotos – nuostabus kulinarinis patiekalas, užimantis ypatingą vietą daugelio kultūrų gastronominėse tradicijose.
Yra daug žuvies salotų variantų, kurie skiriasi priklausomai nuo regiono, sezono ir asmeninių pageidavimų.
Dėl to jie yra universalus ir įvairiapusis patiekalas, kurį galima lengvai pritaikyti pagal bet kokį skonį.
Žuvies salotos gali būti puikus priedas prie šventinio stalo, taip pat lengvas užkandis. Jis gali būti patiekiamas kaip atskiras patiekalas arba kaip garnyras.
Įvairių derinių ir paruošimo būdų dėka žuvies salotos suteikia galimybę eksperimentuoti virtuvėje ir atrasti naujų puikių skonių.
Ingredientai:
lydeka žuvis – 300 g;
Morkos – 1 vnt.;
Krapai – krūva;
Majonezas – 2 šaukštai;
Vanduo – 1 litras;
Druska – 1 valgomasis šaukštas;
Lauro lapas;
kvapieji pipirai;
kalendros sėklos;
Krapų sėklos.
Žuvies salotų paruošimas:
Žuvį išvalome nuo vidurių ir supjaustome stambiais gabalėliais. Į verdantį vandenį suberkite lauro lapą, kvapiuosius pipirus, kalendros sėklas ir krapų sėklas, taip pat ryšelį krapų.
Pasūdykite verdantį vandenį ir sudėkite ten žuvį, virkite po dangčiu 5-6 minutes. Morkas pavirkite 15 minučių, nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
Susmulkinkite krapus ir atskirkite žuvies mėsą nuo kaulų. Į salotų dubenį sudėkite žuvį, morkas ir krapus, pagardinkite majonezu ir gerai išmaišykite.

Pasirodo, tai paprastos, bet skanios salotos. Šis patiekalas bus geras užkandis ant šventinio stalo.
