Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Neįprastas ir patogus česnako laikymo būdas ne tik žiemą. Jis visada bus šviežias ir skanus

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Po derliaus nuėmimo daugelis iš mūsų gauname visokių vaisių, šaknų ir viso kito, ką mums davė gamta. Šios dovanos tikrai apima česnaką. Tačiau jei netinkamai laikysime, jis pradės dygti, džiūti arba pūti. Tačiau yra ir kitas būdas kuo ilgiau išlaikyti jį namuose – jis nušąla. Užšaldęs česnakas nepraranda savo savybių, aromato ir skonio.

O jei teisingai užšaldysite, gaminimo procesas supaprastės.

Jums reikės:

mėsmalė
krepšys
valdovas
Pirmiausia reikia nulupti česnaką, nuplauti ir sudėti į mėsmalę.

Jei neturite mėsmalės, galite naudoti trintuvą arba česnako spaudą.

Dabar į maišelį įdėkite nedidelę dalį susmulkinto česnako, užtenka trijų šaukštų. Stenkitės tolygiai paskirstyti per visą ilgį ir tik pabaigoje užlenkite kraštą.

Tada paimkite liniuotę ir česnako sluoksnį padalinkite kubeliais. Tada įdėkite česnaką į šaldiklį.

Šio saugojimo metu niekas nevyksta. Naudoti česnaką šioje formoje taip pat labai patogu, nes prireikus tiesiog nulauži kelis kvadratėlius ir dedi į maistą. Česnako nereikės lupti, plauti ar spausti.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.