Sekite mus Facebook'e!
Konservuoti žuvį patogu, nes šis produktas ilgai galioja. Be to, žuvies konservai, kitaip nei įprasta žuvis, jau yra apdoroti.
Paprastai žuvies konservų kaulai jau būna minkšti ir juos galima naudoti su mėsa. Be šių pagrindinių savybių, nereikėtų pamiršti, kad žuvies konservai taip pat yra pigesni už įprastą žuvį
. Dėl šių pliusų konservuoti produktai tapo aktualūs. Yra tuno, lašišos, skumbrės ir kitų žuvų konservų
. Sukurkime iš skumbrės konservų greitą ir paprastą šventinio užkandžio variantą.
Užkandžio ingredientai:
- Skumbrė aliejuje – 180 g;
- Virti kiaušiniai – 3 vnt;
- lydytas sūris – 2 vnt;
- Majonezas – 2 valg;
- traškučiai – 90 g;
- Rūkyta paprika – 1 šaukštelis;
- krapų – saujelė.
Užkandžio paruošimas:
Iš žuvies konservų pašalinkite sulčių perteklių, išminkykite šakute. Virtus nuluptus kiaušinius sutarkuokite smulkia tarka, sumaišykite su žuvimi
. Šaltą lydytą sūrį sutarkuokite stambiais tarkavimo dantukais, sudėkite į dubenį su kiaušiniais ir žuvimi. Užpilkite mišinį majonezu ir gerai išmaišykite.
Sutrinkite į trupinius pakelį traškučių. Susmulkintus traškučius padalykite į dvi lygias dalis, į vieną iš jų įberkite paprikos.
Iš mišinio suformuokite nedidelį rutuliuką ir pamerkite jį į paprikos traškučius. Žuvies mišiniu padenkite traškučių sluoksnį, jį pamerkite į įprastus traškučius.
Tą patį padarykite su likusiais rutuliukais iš skardos.
Plokščią lėkštę pabarstykite smulkintais krapais, ant jos išdėliokite skumbrės skardinės rutuliukus traškučiuose.
Gausis originalus užkandis, kuris nustebins svečius.
