Sekite mus Facebook'e!
Labai skanus patiekalas iš paprastų produktų – ryžių, vištienos ir kopūstų. Išbandykite, nesigailėsite.
Ruošiant reikės tokių ingredientų:
–
vištienos, 600 g;
– kopūstų, 500 g;
– ryžių, 200 g; –
morkų ir svogūnų, po 1 vnt.;
– česnako, 3 skiltelių
; – druskos, pipirų, prieskonių, žolelių, augalinio aliejaus;
– vandens, 300 ml; –
pomidorų pastos, 2 valgomųjų šaukštų.
Gaminimo procesas
Kopūstai susmulkinami, svogūnai supjaustomi plonais pusžiedžiais, morkos sutarkuojamos stambia tarka
. Mėsa supjaustoma gabaliukais, pasūdoma, pabarstoma pipirais, pagardinama prieskoniais ir keliais šaukštais augalinio aliejaus, išmaišoma ir paliekama šiek tiek pastovėti.
Ryžiai nuplaunami ir sumaišomi su kopūstais ir svogūnais, morkomis, smulkintais česnakais
.
Druskos ir pipirų pagal skonį.
Dedama į kepimo formą, daržovės išlyginamos
. Pomidorų pasta praskiedžiama vandeniu ir užpilama ant formoje esančių daržovių.
Ant viršaus dedama mėsa, forma uždengiama folija
. Kepama 200 laipsnių orkaitėje 45-60 min. Nuimkite foliją ir kepkite dar 10 minučių.
Patarimas: nepamirškite pridėti žolelių, rūkytos paprikos ir smulkintos saldžiosios paprikos – išeis dar skaniau.
