Skanios salotos – tai ne tik kokybiškų ingredientų, bet ir tinkamų paruošimo algoritmų pažadas. Norėdami paruošti skanių ir sveikų salotų, turite laikytis kelių paprastų taisyklių.
Pirmiausia paruoškite visus produktus. Daržoves ir vaisius reikia nuplauti ir nuvalyti nuo žievelių, sėklų ir kitų nevalgomų dalių. Žalumynus reikia nuplauti ir nusausinti
. Antra, kruopščiai supjaustykite ingredientus. Daržoves, vaisius ir žalumynus reikia supjaustyti taip, kad jie būtų maždaug vienodo dydžio. Tai padės jiems tolygiai įsigerti į padažą
. Laikydamiesi paprastų taisyklių, gausite skanių salotų užkandžiui ir šventiniam stalui.
Salotų ingredientai:
- Virtos vištienos filė – vnt;
- raudonasis svogūnas – vnt;
- morkos – vnt;
- šoninė – 3 vnt;
- marinuoti agurkai – 3 vnt;
- petražolės – ryšulėlis;
- majonezas;
- virti kiaušiniai – 2 vnt;
- alyvuogės.
Salotų paruošimas:
Supjaustykite nedideliais kubeliais virtą filė, ketvirčiais žiedų supjaustykite svogūną ir pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje. Nuluptas morkas sutarkuokite stambia tarka, pakepinkite atskirai nuo svogūnų keptuvėje su aliejumi
. Šoninę supjaustykite nedideliais smaigaliais, pakepinkite atskirai nuo visų daržovių, bet ant sausos keptuvės. Raugintus agurkus supjaustykite mažais kubeliais, o
petražoles smulkiai sukapokite
.
Vištienos filė sudėkite į kepimo žiedą, pasūdykite ir aptepkite majonezu. Ant vištienos sluoksnio dedami kepti svogūnai ir marinuoti agurkai, aptepama majonezu
. Kiaušiniai padalijami į trynius ir baltymus, tryniai sutarkuojami smulkia trintuve
.
Ant agurkų sluoksnio užbarstykite trynius, į trynius sudėkite keptas morkas
. Morkų sluoksnį patepkite majonezu, ant viršaus užtepkite baltymus. Arčiau kraštų esančius kraštus aptepame majonezu, padažo sluoksnį pabarstome petražolėmis.
Į salotų vidurį dedame keptos šoninės
.
Petražolių sluoksnį papuoškite alyvuogėmis. Dalį alyvuogių galima supjaustyti žiedais ir uždėti ant šoninės.
Belieka nuo salotų nuimti kepimo žiedą.
Gausite gražias sočias salotas šventiniam stalui.