Sekite mus Facebook'e!
Viduramžiais salotos galėjo išnykti iš pasaulio virtuvės. Šio teiginio istorikai laikosi dėl to, kad tuo metu vyravo labai antisanitarinės sąlygos. Salotos tuomet buvo ruošiamos labai retai ir tik kilmingiems asmenims.
Žalios daržovės gali būti daugelio ligų šaltinis. Todėl paprasti žmonės daržoves valgė tik virtas, keptas arba keptas. Salotos nebuvo gaminamos iš virtų ar kitaip termiškai apdorotų daržovių.
Vis dėlto šiam patiekalui pavyko išlikti ir viduramžiais
.
Vėliau atėjo salotų klestėjimo metas. Papasakosime, kaip paruošti skanių salotų naujametiniam stalui.
Salotų ingredientai:
- Sudedamosios dalys: rūkyta vištiena – 200 g;
- Kietasis sūris – 200 g;
- Agurkas – 4 vnt;
- Korėjietiškos morkos – 200 g;
- Majonezas – 200 g;
- Virti kiaušiniai – 5 vnt;
- Pomidoras – 1 vnt;
- petražolių – pora šakelių.
Salotų paruošimas:
Supjaustykite nedidelius rūkytos vištienos gabalėlius ir išdėliokite kepimo žiede kaip pirmąjį sluoksnį. Ant vištienos sluoksnio suformuojame majonezo tinklelį
. Šinkuojame korėjietiškas morkas, išdėliojame antrąjį salotų sluoksnį. Morkų sluoksnį patepame majonezu. Sūrį sutarkuojame stambia tarka, užpilame ant morkų sluoksnio, sutankiname ir suformuojame tinklelį
. Agurkus supjaustome nedideliais kubeliais, juos dedame ant sūrio sluoksnio. Agurkų sluoksnį lengvai aptepkite majonezu
. Kiaušinius nulupkite, padalykite į trynius ir baltymus. Baltymus sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite ant agurkų sluoksnio. Trynius išminkykite rankomis ir sutrupinkite ant baltymų sluoksnio
. Palikite salotas šaldytuve 1,5 valandos.
Papuošimui pomidorą supjaustykite plonais pusžiedžiais ir uždėkite ant salotų viršaus.
Taip pat salotas papuoškite petražolėmis ir kitais mėgstamais žalumynais.
Gaunasi daugiasluoksnės šventinės salotos.
