Sekite mus Facebook'e!
Salotos užima svarbią vietą ant šventinio stalo. Šis patiekalas yra užkandis ir vakarėlyje išlieka ilgiau nei pagrindinis patiekalas ir desertas. Dėl šios priežasties ruošiant maistą salotoms verta skirti ypatingą dėmesį.
Tinkamai paruoštos salotos taps šeimininkų ir svečių mėgstamomis. Tačiau, kaip tinkamai paruošti šias salotas
? Pirma, produktus reikia pjaustyti vienodai. Priešingu atveju vienas produktas, supjaustytas didesniu gabalėliu, trukdys kitiems skoniams
. Antra, nemaišykite šaltų ir karštų produktų. Gausite ištirpusių šaltų komponentų košę
. Paruoškime šventei salotas „Švelnesnės už švelnesnes”.
Salotų „More tender than tender” ingredientai:
- bulvės – 2 vnt;
- morkos – 2 vnt;
- menkės kepenėlės – 200 g;
- žaliųjų svogūnų – ryšulėlis;
- kiaušiniai – 4 vnt;
- marinuoti agurkai – 4 vnt;
- druskos – žiupsnelis;
- majonezas.
Salotų „Minkštesnės už švelnesnes” paruošimas:
Išvirkite bulves, morkas ir kiaušinius. Bulves nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka, sudėkite į kepimo žiedą, pabarstykite druska.
Salotų sluoksnį aptepkite majonezu
.
Ant bulvių sluoksnio sudėkite menkės kepenėles, išlyginkite paviršių
. Žaliuosius svogūnus smulkiai supjaustykite, marinuotus agurkus supjaustykite griežinėliais. Menkės kepenėles apibarstykite svogūnais, agurkus uždenkite ratu,
agurkų sluoksnį ištepkite majonezu
.
Morkas sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite ant agurkų sluoksnio. Pusę vieno kiaušinio palikite, likusį supjaustykite mažais kubeliais
. Morkų sluoksnį
ištepkite
majonezu ir ant jo sudėkite kiaušinius. Kiaušinių sluoksnį patepkite majonezu. Salotas papuoškite likusiu svogūnu ir puse kiaušinio.
Salotas galite palikti valandai pasimarinuoti šaldytuve.
Gaunasi įdomus patiekalas, šiek tiek primenantis Olivier.
