Sekite mus Facebook'e!
„Kaiserschmarrn”, arba „imperatoriškasis omletas”, yra tradicinis austriškas patiekalas, kuris dėl savo unikalaus skonio ir žavingos istorijos užėmė vietą gurmanų širdyse. Tai omleto ir blyno mišinys, daug oro ir minkštumo, su lengva traškia plutele ir nepakartojamu vanilės ir romo aromatu
. Kaiserschmarrn buvo pavadintas Austrijos imperatoriaus Pranciškaus Juozapo I, kuris buvo didelis šio skanėsto gerbėjas, garbei. Legenda pasakoja, kad vieną dieną dvaro virėjas norėjo iškepti blyną imperatoriui, bet netyčia suplėšė jį į gabalėlius
. Norėdamas neišmesti patiekalo, jis tiesiog iškepė šiuos gabalėlius iki auksinės plutos, apibarstė juos cukraus pudra ir patiekė į stalą. Imperatoriui šis netikėtas kūrinys taip patiko, kad nuo to laiko jis tapo nuolatine jo stalo puošmena ir buvo pavadintas Kaiserschmarrn.
Ingredientai:
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- druskos – žiupsnelis;
- Vanilinio cukraus – 10 g;
- Cukrus – 5 šaukštai;
- Pienas – 250 ml;
- Miltai – 120 g;
- Sviestas – 50 g.
Imperatoriškojo deserto paruošimas:
Kiaušinius padalykite į trynius ir baltymus. Baltymus išplakite iki purios masės. Į trynius supilkite porą šaukštų cukraus, druskos, vanilinio cukraus ir pusę viso pieno kiekio.
Į trynius supilkite miltus ir plakite iki vientisos masės. Į masę supilkite likusį pieną ir toliau plakite. Į kiaušinių masę supilkite baltymus, išmaišykite
. Keptuvės sieneles ir dugną patepkite sviestu ir įkaitinkite. Tada į keptuvę supilkite kiaušinių masę, kepkite po dangčiu 5-7 minutes.
Tada apverskite desertą dugnu žemyn ir kepkite dar kelias minutes. Kiaušinių pyragą padalijame į dalis kaip picą, į vidurį įdedame sviesto.
Apibarstome desertą cukrumi, kiekvieną gabalėlį apverčiame į kitą pusę. Cukraus sluoksnį lengvai karamelizuojame.
Desertą galima patiekti su grietine arba plakta grietinėle. Austriškas desertas tinka tiek įprastiems pusryčiams, tiek arbatos vakarėliui.
