Sekite mus Facebook'e!
Tokie prabangūs pyragaičiai visada traukia akį parduotuvių kulinarijos skyriuose. Norėčiau pasiūlyti juos pasigaminti namuose ir patirti tikrą malonumą nuo tokio nepaprastai skanaus deserto su švelniu kremo ir uogų įdaru.
Ruošiant reikės šių ingredientų:
- pieno arba vandens, 150 ml;
- sausų mielių, 7 g arba šviežių mielių, 21 g;
- kiaušinių, 2 vnt;
- cukraus, 80 g;
- žiupsnelis druskos;
- vanilė;
- 60 g sviesto;
- miltai, apie 470 g.
Įdarui paruošti reikia:
- uogų arba vaisių, 350 g + cukraus, 100 g;
- krakmolo, 30 g + vandens, 40 g.
Kremui pagaminti paimkite:
- riebios grietinės arba minkštos varškės, 150 g;
- sviesto, 40 g;
- cukraus pudros, 50 g;
- vanilės.
Paruošimo procesas
Šiltą pieną sumaišykite su mielėmis, suberkite cukrų ir vanilinį cukrų, išmaišykite
. Įmuškite kiaušinius ir druską, sudėkite minkštą sviestą, išmaišykite.
Dalimis supilkite persijotus miltus ir užminkykite tešlą
.
Miltų gali prireikti mažiau arba daugiau, svarbiausia – gerai išminkyti, kad tešla būtų vientisa ir glotni
. Tešlą uždenkite ir palikite šiltoje vietoje 1 valandai.
Uogas arba vaisių gabalėlius sumaišykite su cukrumi ir užvirinkite
. Krakmolą sumaišykite su šaltu vandeniu ir supilkite į uogas, išmaišykite ir pavirkite minutę, atvėsinkite.
Kremui sumaišykite visus ingredientus ir išplakite iki
vientisos masės.
Pabarstykite stalą miltais, išklokite tešlą ir iškočiokite ploną stačiakampio formos sluoksnį
. Ant tešlos sudėkite uogas ir paskirstykite tešlą. Suvyniokite
vyniotinį ir supjaustykite porcijomis – bandelėmis
.
Juos perkelkite į pergamentu išklotą kepimo skardą, uždenkite ir palikite 20 minučių.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių.
Šiltas arba šaltas bandeles aptepkite kremu ir patiekite.
Labai purios, švelnios ir minkštos, ryškaus ir sodraus skonio bandelės – tikras skanėstas.
Nuotraukos ir originalaus recepto autorius youtube.com kanalas: Cooking with Tanya 2.0
