Sekite mus Facebook'e!
Pitos pyragas – nuostabus ir neįprastas patiekalas, kuriame dera paprastas paruošimas ir nepaprastas skonis. Yra daugybė būdų, kaip panaudoti pitą, tačiau pyrago kūrimas iš šios plonos ir maistingos duonos tapo tikru kultūriniu reiškiniu. Jis puikiai tinka tiek šeimos, tiek švenčių stalui, todėl yra universalus skanėstas bet kokiam renginiui.
Šis desertas arba užkandis, priklausomai nuo naudojamų ingredientų, yra daugiasluoksnis gaminys, kurio pagrindą sudaro pita, o įvairūs įdarai – ir saldūs, ir sūrūs – sudaro burnoje tirpstančius sluoksnius.
Taigi kiekvienas gali sukurti savo unikalų receptą, atsižvelgdamas į skonio pageidavimus ir kulinarines tradicijas
.
Sudedamosios dalys:
- Pienas – 1000 ml;
- kiaušiniai – 4 vnt;
- cukraus – 200 g;
- vanilino – žiupsnelis;
- druskos – žiupsnelis;
- krakmolo – 3 šaukštai;
- sviesto – 100 g;
- citrinos sultys – 1 šaukštelis;
- pita – 3 lakštai.
Pyrago paruošimas:
Iškepusį pitos lakštą dedame ant kepimo skardos, tada pašauname į orkaitę ir norėdami, kad sustingtų, o tada maišelyje susmulkiname iki trupinių. Likusius du pitos lakštus padalijame į dvi dalis, lengvai iškepame orkaitėje
. 20-30 ml vandens įpilame į puodą ir supilame 800 ml pieno. Pieną beveik užviriname, o dubenyje sumaišome kiaušinius su krakmolu, vanile ir cukrumi
. 200 ml pieno supilame į kiaušinių masę ir gerai išmaišome
.
Kiaušinių mišinį plona srovele supilkite į verdantį pieną ir nuolat maišykite plaktuvu
. Tada į pieno mišinį
supilkite
sviestą ir toliau maišykite, kol atsiras burbuliukų. Išjunkite ugnį ir toliau maišykite mišinį dar 1 minutę
. Užtepkite kremą ant pirmojo pitos paplotėlio, paskirstydami jį po visą paviršių. Ant kremo sluoksnio uždėkite kitą pitos paplotėlį ir taip pat aptepkite kremu.
Torto šonus ir viršų aptepkite kremu ir apibarstykite paruoštais trupiniais
. Palikite tortą porai valandų, kad įsigertų.
Gausite skanų ir paprastą tortą, panašų į „Napoleoną”. Tai puiki idėja tiems, kurie nenori kepti desertui skirtų tortų.
