Sekite mus Facebook'e!
Kiekvieną dieną konditerijos fabrikai pagamina milžinišką kiekį sausainių. Šis desertas yra vienas iš labiausiai parduodamų visame pasaulyje. Sausainių yra tiesiog visur, net ir Afrikoje
. Tiesa, kiekvienoje šalyje sausainių valgymo tradicijos skiriasi. Jei NVS šalyse, Europoje ir Amerikoje sausainiai įpratę valgyti su arbata arba pienu, tai Japonijoje deserto gėrimas yra šaltas vanduo. Azijiečiai savo pasirinkimą aiškina tuo, kad sausainiai su šaltu vandeniu gerina medžiagų apykaitą. Kaloringas produktas tampa mažiau kenksmingas
. Papasakosime, kaip galima paruošti kvapnų naminį sausainį – „Nataša”.
Sausainių „Nataša” ingredientai:
- Kiaušinis – vnt;
- grietinės – 100 g;
- sviestas – 100 g;
- cukraus – 80 g;
- miltai – 300 g;
- kildinimo medžiaga – 1 šaukštelis;
- kakavos – 1 valgomasis šaukštas;
- druskos – žiupsnelis;
- vanilės – žiupsnelis;
- abrikosų – 40 g;
- sultenių – 30 g;
- aguonos – 1 šaukštelis.
Sausainių „Nataša” paruošimas:
Į dubenį sudėkite sviestą, supilkite cukraus pudrą ir vanilę. Ingredientus maišykite, kol svieste ištirps smėlio grūdeliai
. Į sviestą sudėkite grietinę, įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Į sviesto masę supilkite ⅓ miltų su kepimo milteliais, išminkykite tešlą
. ½ likusių miltų suberkite į tešlą, toliau minkykite
.
Į kitą dubenį įdėkite ⅓ tešlos. Į didesnę tešlos dalį supilkite likusią tešlos dalį, išminkykite
. Abrikosus supjaustykite mažais kubeliais, nuplaukite ir nusausinkite sultenes. Supilkite sultenes, abrikosus ir aguonas į tešlą ir išmaišykite.
Į antrąją tešlos dalį persijokite kakavos miltelius ir išmaišykite.
Abi tešlos dalis sudėkite į atskirus maišelius ir 30 min. palikite šaldytuve.
Šokoladinę tešlą iškočiokite plonu stačiakampiu. Tešlą su džiovintais vaisiais dėkite ant šokoladinio sluoksnio ir iškočiokite į 1,5 cm storio sluoksnį.
Didįjį sluoksnį lengvai išlyginkite ir padalykite į mažus kvadratėlius.
Dėkite sausainius ant pergamentu išklotos kepimo skardos.
Sausainius kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 15 minučių.
Vietoj džiovintų vaisių į tešlą galite dėti riešutų. Prieš kepdami sausainius galite pabarstyti cukraus pudra arba cukraus pudra.
