Sekite mus Facebook'e!
Napoleono tortas – vienas populiariausių ir mėgstamiausių desertų visame pasaulyje. Švelnus ir erdvus, daugiasluoksnis, su traškia plutele, kuri tiesiog tirpsta burnoje.
Egzistuoja kelios šio torto kilmės versijos, tačiau visos jos siejamos su XIX a. pradžios Prancūzija. Pagal vieną iš jų, tortas buvo sukurtas pergalės prieš Napoleoną Bonapartą šimtmečio proga ir patiekiamas trikampio formos pyragais, simbolizuojančiais garsiąją imperatoriaus skrybėlę
. Pagal kitą versiją desertą sugalvojo pats Napoleonas, norėdamas padaryti įspūdį savo mylimajai Žozefinai.
Paruoškime greitą naminį tortą „Napoleonas”.
Ingredientai: 1:
- Sluoksniuotos tešlos – 1 kg;
- Pienas – 1 litras;
- Kiaušiniai – 4 vnt;
- Cukrus – 300 g;
- Miltai – 4 šaukštai;
- Vanilinas – ½ šaukštelio;
- Sviestas – 150 g.
Pyrago „Napoleonas” paruošimas:
Kiaušinius sumaišykite su cukrumi, vanilinu ir miltais.
Į mišinį
supilkite 250 ml pieno iš bendro pieno kiekio, nuolat maišykite
. Tada į mišinį supilkite likusį pieną, ant vidutinės ugnies masę sutirštinkite.
Į masę supilkite sviestą, maišykite, kol jis ištirps kreme
.
Kremo viršų uždenkite maistine plėvele ir palikite atvėsti.
Tešlos sluoksnius sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos
.
Pyragėlius kepkite 200 laipsnių temperatūroje 10-15 minučių. Nuimkite iškepusią plutą nuo tortų, atskirkite sluoksnius
vieną nuo kito. 2-3 šaukštus kremo uždėkite ant kiekvieno torto, surinkite tortą. Šonus ir viršų aptepkite kremu.
Tortą iš visų pusių apibarstykite pyragų trupiniais. Desertą nusiųskite į šaldytuvą bent 2-3 valandoms.
Rezultatas – skanus ir paprastas tortas. Jį galima papuošti vaisiais ir uogomis, taip pat šokoladu ir riešutais.
