Sekite mus Facebook'e!
Tortai yra ne tik skanus desertas, bet ir dingstis nustebinti žmones. Pavyzdžiui, 2005 m. Italijoje buvo pagamintas didžiausias pasaulyje tortas. Jis svėrė daugiau kaip dvi tonas ir buvo papuoštas daugybe marcipaninių figūrų. Jam pagaminti prireikė daugiau kaip 50 kilogramų miltų, 250 kiaušinių ir 20 kilogramų šokolado
. 2018 m. Rusijos rekordų knygoje buvo įrašytas mažiausias pasaulyje tortas. Jo svoris buvo tik 30 gramų, o dydis prilygo knygos įrišimui. Jam pagaminti prireikė konditerio įgūdžių ir kantrybės
. Paruoškime paprastą, bet skanų ir saldų naminį tortą „Nataša”.
Biskvito ingredientai: 1. Biskvitas:
- kondensuotas pienas – 300 g;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- druskos – žiupsnelis;
- raugo – 10 g;
- vanilino – žiupsnelis;
- augalinis aliejus – 100 g;
- miltai – 160 g.
Kremo ingredientai:
- grietinė – 400 g;
- virtas sutirštintas pienas – 3 šaukštai;
- kakavos – 1 šaukštelis.
Torto „Nataša” paruošimas:
Į dubenį supilkite kondensuotą pieną, įmuškite kiaušinius, sudėkite augalinį aliejų, druską ir vaniliną, suplakite plaktuvu
. į mišinį persijokite miltus ir kepimo miltelius, užminkykite skystą
tešlą
.
Biskvitą kepkite 200 laipsnių temperatūroje 15 minučių. Biskvitą padalykite į pyragėlius naudodami konditerinę formą.
Kremui grietinę sumaišykite su kondensuotu virintu pienu, į kremą supilkite kakavą. Kiekvieną pyragą patepkite kremu, surinkite pyragą.
Torto viršų ir sieneles ištepkite kremu.
Papuoškite tortą šokoladiniu glajumi ir pabarstukais. Nepamirškite torto valandai įdėti į šaldytuvą, kad sustingtų.
