Sekite mus Facebook'e!
Tokį skanų skanėstą galite paruošti su savo vaikais. Jūs tai darote vakare, o bandote ryte.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– cukrus, 500 g;
– grietinė, 350 g;
– sviestas, 50 g;
– žemės riešutai ar bet kokie kiti riešutai ir įdarai pagal skonį ir pageidavimą.
Virimo procesas
Sumaišykite grietinę ir cukrų, padėkite ant viryklės ir užvirkite ant silpnos ugnies. Nepamirškite maišyti, kad mišinys nesudegtų.
Sumažinkite ugnį ir troškinkite 30 minučių, kol sutirštės ir taps tamsesnės.
Jei dedate riešutus, tuomet pirmiausia juos reikia pakepinti sausoje keptuvėje, nulupti ir susmulkinti gabalėliais, bet ne smulkiais.
Taip pat į šiuos saldainius galite įdėti įvairių džiovintų vaisių gabalėlių, cukruotų vaisių, džiovintų uogų, džiovintų aguonų.
Į mišinį supilkite sviestą ir priedus, viską išmaišykite iki vientisos masės.
Formą padengiame pergamentu ir išklojame mišinį, išlyginame ir paliekame atvėsti kambario temperatūroje. Tada uždenkite plėvele ir padėkite į šaldytuvą nakčiai.
Ryte išimkite iš formos ir supjaustykite saldumynų porcijomis. Saldainius galite apvolioti sezamo sėklose, aguonose, milteliuose, kakavoje arba palikti tokius, kokie yra. Saldainius galite laikyti inde su dangteliu arba stikliniame inde.
