Sekite mus Facebook'e!
Šokoladinis tortas – tai ne tik desertas, bet ir šventės bei džiaugsmo simbolis, galintis nustebinti ir pradžiuginti bet kokioje aplinkoje. Jo populiarumo paslaptis – ne tik sodrus šokolado skonis, bet ir jo gaminimo etapai bei begalė puošybos variantų. Kiekvienas šio skanėsto kąsnis byloja apie meilę ir rūpestį, nes jo kūrimui reikia laiko ir dėmesio detalėms.
Šis tortas jau šimtmečius užima svarbią vietą viso pasaulio konditerijos meno kultūroje
.
Jo receptų būna nuo paprastų iki sudėtingų, nuo tradicinių iki modernių
. šokoladinis tortas – tai daugiau nei tik maistas. Tai kulinarinis menas, jungiantis žmones ir darantis mūsų gyvenimą šiek tiek saldesnį.
Biskvito sudedamosios dalys:
- Miltai – 120 g;
- kakavos miltelių – 30 g;
- rauginimo medžiagos – 1/2 šaukštelio;
- sodos – 1/4 šaukštelio;
- druskos – 1/4 šaukštelio;
- sviestas – 100 g;
- cukraus – 100 g;
- rudasis cukrus – 50 g;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- pieno – 50 g;
- jogurtas – 50 g;
- vanilės ekstraktas – 1 šaukštelis.
Kremo ingredientai:
- Sviestas – 165 g;
- cukraus pudros – 55 g;
- kiaušinis – 1 vnt;
- vanilės ekstraktas – 1 šaukštelis;
- „Nutella” – 50 g.
Šokoladinio pyrago paruošimas:
Sumaišykite pieną su jogurtu, atskirai mikseriu išsukite sviestą. Į sviestą suberkite baltąjį ir rudąjį cukrų, toliau plakite, kol smėlio grūdeliai ištirps
. Į grietinėlės masę po vieną įmuškite kiaušinius ir toliau plakite
.
Į mišinį supilkite vanilės ekstraktą, išplakite iki vientisos masės.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, kakava, soda ir druska, dalį jų persijokite į grietinėlės mišinį, išminkykite tešlą. Į masę supilkite dalį pieno ir jogurto, persijokite antrąją dalį miltų, sumaišykite ingredientus
. Į tešlą
supilkite
likusį pieną ir jogurtą bei miltus, toliau minkykite. Tešlą sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos
. Kremui išsukite sviestą, suberkite cukraus pudrą ir toliau plakite. Į grietinėlę įmuškite kiaušinį, supilkite vanilės ekstraktą, išplakite iki vientisos masės ir supilkite ją ant tešlos
. Tešlos paviršių aptepkite kremu ir įmaišykite „Nutella”. Smeigtuku padarykite tešlos paviršiuje raštą ir kepkite pyragą 170 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių.
Atvėsę gausite gardų šokoladinį pyragą. Tai geras deserto variantas arbatos vakarėliui.
