Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Naminė pitos šašarma. Vaikams labai patinka

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Šavarma yra paprastas, bet labai sotus užkandis, kurį visi mėgstame. Kad nereikėtų pirkti gatvėje iš nesuprantamų produktų, siūlome jums pasigaminti šavarmą namuose.

Jums reikės šių ingredientų:

pitos, 4 stačiakampio formos lakštų;

– vištienos filė, 4 vnt;

– bet kokios rūšies kopūstų, 0,5 kg; –

aštrių morkų, galite korėjietiškų, 300 g;

– pomidorų, 4 vnt;

– grybų

, 300 g; – sūrio, 300 g; –

žolelių kečupo ir majonezo.

Gaminimo procesas

Домашняя шаурма из лаваша. Дети ее обожают

Iš šio produktų kiekio gausite 4 didelius šavarmos gabalėlius

. Filė išvirkite vandenyje su druska ir prieskoniais arba apkepkite nedideliame kiekyje aliejaus.

Kopūstai smulkiai supjaustomi, sumaišomi su druska ir sutrinami, tada sudedamos susmulkintos žolelės

. Pomidorai supjaustomi plonais apskritimais

. Grybai supjaustomi gabaliukais ir kepami sausoje keptuvėje, kol išgaruos skystis, pabaigoje pasūdoma ir pabarstoma pipirais.

Pitą ištepame majonezu, dedame juostelę mėsos, ant jos – kečupo, šalia – juostelę kopūsto, toliau – pomidorų ir grybų, morkų, tarkuoto sūrio.

Apvyniojame pitą ir kepame ant sausos keptuvės iš abiejų pusių, kol apskrunda.

Patarimas: į kopūstus galima dėti šiek tiek svogūnų – paprastų arba žalių. Šviežias arba marinuotas agurkas taip pat suteikia patiekalui ryškaus skonio. Jei nemėgstate grybų, jų nedėkite. Iš esmės šavarmą galite gaminti iš bet kokių jums patinkančių produktų.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *