Sekite mus Facebook'e!
Paprasta, skanu ir labai naudinga.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
–
moliūgų ir obuolių, po 300 g;
– sviesto, 50 g;
– cukraus, 100 g;
– cinamono, 1 šaukštelis
; – pitos, 2 vnt;
– pusės citrinos žievelės
; – varškės, 700 g; –
cukraus, 100 g;
– vanilinio cukraus, 10 g; –
kiaušinių, 2 vnt.
Trupiniams paruošti paimkite:
–
miltus, 50 g;
– sviestą, 50 g;
– cukrų, 50 g.
Moliūgą ir obuolius nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais
.
Sviestą įkaitinti su cukrumi ir, kai masė taps vientisa, supilti moliūgą ir obuolius, kepti 3 min. ant didelės ugnies, supilti cinamoną ir žievelę, išmaišyti ir kepti dar 2 min.
Išdėliokite pitos duoną ant stalo. Varškę sumaišykite su kiaušiniais, cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
Trupiniams sumaišykite cukrų, miltus ir sviestą ir sutrinkite į trupinius
.
Supjaustykite bandeles gabaliukais ir sudėkite į kepimo
indą.
Ant viršaus sudėkite obuolių ir moliūgo sluoksnį ir tolygiai paskirstykite. Ant viršaus pabarstykite trupinius.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite 20-30 min.
Patiekite šiltą, nors ir šaltas pyragas yra skanus. Beje, tik su moliūgų įdaru jis taip pat gaunasi labai skanus.
