Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Moko arabų virėjas. Saldus arbatos pyragas: geriausias kada nors ragautas arbatos desertas

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Arabų virtuvė garsėja įvairiais ir turtingo skonio kepiniais. Štai keletas populiariausių arabiškų kepinių:

Manakišas – iš mielinės tešlos su alyvuogių aliejumi kepamas plokštainis, įdarytas sūrio, alyvuogių, zaataro (žolelių mišinio) ir kartais kitų ingredientų mišiniu.
Pita – nerauginta duona, kepama specialioje krosnyje, jos viduje yra „kišenė”, kurią galima pripildyti įdaro

. Sambusa – nedideli trikampiai pyragėliai, įdaryti mėsa, sūriu arba daržovėmis, kepami tandūro keptuvėje.
Šių rūšių kepiniai gali skirtis priklausomai nuo regiono ir tradicijų. Paruoškime paprastą desertinį pyragą kiekvienai dienai.

Ingredientai: 1:

  • Pienas – 300 ml;
  • Cukrus – 100 g;
  • Sviestas – 150 g;
  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • Mielės – 1 šaukštelis;
  • Miltai – 500 g;
  • graikiniai riešutai – 300 g;
  • Kondensuotas pienas – 150 ml.

Pyrago paruošimas:

Sumaišykite cukrų ir pieną, supilkite ištirpintą sviestą.

Į pieno mišinį pamažu supilti miltus ir išminkyti šiek tiek lipnią tešlą

.

Tešlą supilkite į 22×22 cm formą, išklokite ja visą dugną, uždenkite maistine plėvele ir palikite 40 minučių.

Rekomenduojame:  Kai nėra laiko. Skanus ir aromatingas serbentų pyragas: viską sumaišykite ir pašaukite į orkaitę.

Susmulkinkite graikinius riešutus ir apibarstykite jais pyrago viršų

.

Pyragą kepkite 170 laipsnių temperatūroje 40 minučių, tada viršų aptepkite kondensuotu pienu.

Научил арабский повар. Сладкий пирог к чаю: лучший десерт к чаю из всех, что я пробовала

Gausite saldų desertinį pyragą prie arbatos. Vietoj graikinių riešutų pabarstymui galite naudoti kitus riešutus, tačiau su graikiniais riešutais skonis bus intensyvesnis.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *