Sekite mus Facebook'e!
Vaisių pyragas – skanus desertas, kuris gali tapti tikra bet kurio stalo žvaigžde. Jo ryškios spalvos, gaivus aromatas ir tekstūrų įvairovė traukia dėmesį ir džiugina akį, sukuria šventinę ir jaukią atmosferą. Šis pyragas puikiai tinka tiek šventėms, tiek kasdienėms vaišėms, bet kokiam renginiui suteikdamas gaivumo ir lengvumo
. pagrindinis vaisių pyrago privalumas – jo universalumas. Jis gali būti gaminamas tiek iš biskvito, tiek iš smėlio tešlos
, todėl kiekvienas konditeris gali eksperimentuoti ir kurti unikalius derinius, atitinkančius asmeninius pageidavimus ir produktų sezoniškumą.
Sudedamosios dalys:
- Sviestas – 150 g;
- Cukrus – 125 g;
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- Jogurtas – 3 šaukštai;
- Miltai – 180 g;
- Kildinimo medžiaga – 1 šaukštelis;
- Vanilės ekstraktas – 1 šaukštelis;
- migdolų esencija – ½ šaukštelio;
- Džiovinti vaisiai – 150 g.
Vaisių pyrago paruošimas:
Išsukite minkštą sviestą su cukrumi ir į grietinėlės masę įmuškite kiaušinius. Toliau plakdami mikseriu, supilkite graikišką jogurtą ir plakite 30 s.
Į masę persijokite miltus ir kepimo miltelius ir išminkykite tirštą tešlą. Į tešlą supilkite vanilės ekstraktą ir plakite dar 20 s.
Į tešlą įmaišykite migdolų esenciją ir džiovintus vaisius, išmaišykite visus ingredientus ir sudėkite į pergamentu išklotą kepimo skardą.
Kepkite biskvitą 170 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių.
Jei norite, pyragą galima apibarstyti cukraus pudra arba papuošti kremu, plakta grietinėle. Taip pat galite papuošti tortą šviežiais vaisiais ir uogomis.
