Sekite mus Facebook'e!
Vamzdeliai su kremu – tai desertas, kurį sudaro traškus vamzdelis ir kremo įdaras. Manoma, kad šis skanėstas atsirado SSRS, kai trūko pinigų. Tuomet konditeriai iš turimų ingredientų sugalvojo paprastą ir skanų desertą
. Pirmieji vamzdeliai su kremu buvo gaminami iš vaflių, kurie buvo kepami specialiose formelėse. Kremas šiaudeliams buvo gaminamas iš sviesto, kondensuoto pieno ir vanilės
. Šis desertas greitai tapo populiariu ir mėgstamu sovietinių žmonių skanėstu. Šiandien šiaudeliai su kremu išlieka aktualūs, nors receptas dažnai keičiamas. Sukurkime savo virtuvėje vamzdelių su varškės kremu variaciją.
Ingredientai: 1:
- Miltai – 280 g;
- kepimo milteliai – ½ šaukštelio;
- druskos – žiupsnelis;
- Vanilinis cukrus – 8 g;
- Sviestas – 100 g;
- grietinė – 200 g;
- Kiaušinio trynys – vnt.
Įdarui skirti ingredientai:
- Ingredientai: graikiniai riešutai – 150 g;
- Kiaušinio baltymas – vnt;
- Cukrus – 4 šaukštai;
- varškė – 150 g;
- Kiaušinio trynys – vnt.
Vamzdelių su grietinėle paruošimas:
Miltus, kepimo miltelius, druską ir vanilinį cukrų supilkite į dubenį. Į miltus sudėkite šaltą sviestą ir rankomis išminkykite iki kreminės masės trupinių
. Į trupinius sudėkite grietinę ir kiaušinio trynį, išminkykite tešlą ir suformuokite blokelį. Palikite tešlą celofane 15 minučių šaldytuve
. Įdarui kiaušinio baltymą išplakite mikseriu su cukrumi iki blizgaus baltumo. Susmulkinkite graikinius riešutus ir suberkite juos į baltymų masę, išmaišykite.
Padalykite tešlą į 4 dalis, kiekvieną dalį iškočiokite į maždaug 20 cm skersmens sluoksnį. Tešlą supjaustykite kaip picą trikampėliais – po 8 vienetus kiekvienam sluoksniui
. Ant plačiosios trikampėlių dalies dėkite graikinių riešutų įdaro. Įdarą užspauskite tešlos viduje ir susukite į ritinėlį.
Dalį suktinukų dėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos
. Antrajam įdarui tiesiog sumaišykite varškę su kiaušinio tryniu. Panašiai padalykite tortilijas į trikampius ir dėkite juos ant platesnės trikampio dalies, suvyniodami į suktinukus.
Varškės suktinukus taip pat dėkite ant kepimo skardos
.
Kepkite 15-20 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Iškepusius suktinukus galite suvynioti į celofaninį maišelį su cukraus pudra. Taip suktinukai bus cukriniai, beveik sniego baltumo.
