Sekite mus Facebook'e!
Tortus mėgsta visi – ir vaikai, ir suaugusieji. Jais įprasta vaišinti per gimtadienius ir kitas šventes. Tačiau kam pirkti jau paruoštą desertą, jei galite patys jį pasigaminti namuose? Su šiuo receptu gali susidoroti net pradedantysis kulinaras. Dėl apelsinų ir šokolado derinio skonis tikrai įsimintinas ir malonus. Be to, jus nudžiugins ir tai, kad tokį puikų pyragą galite paruošti vos per 10 minučių!
Biskvito ingredientai
:
- Miltai – 500 g;
- apelsinų sultys – 400 g;
- cukraus – 300 g;
- augalinis aliejus – 250 g;
- žievelės – iš 1 apelsino;
- sodos – 1 šaukštelis;
- rauginimo medžiagos – 2 šaukšteliai;
- vanilės – 1-2 paketėliai;
- šokoladiniai pabarstukai – 200 g.
Įdarui skirti ingredientai:
- Vanduo – 350 g;
- kakavos miltelių – 50 g;
- cukraus – 130 g;
- kukurūzų krakmolas – 30 g;
- augalinis aliejus – 10 g;
- vanilino – 1 paketėlis.
Gaminimas:
Į dubenį supilkite apelsinų sultis, sudėkite augalinį aliejų, apelsinų žievelę, sodą ir visą mišinį gerai išplakite 1 minutę. Dabar čia siųskite 300 g cukraus, vanilę ir kepimo miltelius, persijotus miltus ir
išmaišykite tešlą iki vientisos konsistencijos
.
Tada siųskite čia šokoladinį įdarą ir dar kartą sumaišykite ingredientus.
Paimkite 25X30 cm kepimo formą ir patepkite ją aliejumi. Į ją supilkite tešlą.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir dėkite biskvitą kepti 50-60 minučių.
Paruoštą vandenį įpilkite į ąsotį arba puodą ant ugnies. Tuoj pat suberkite kakavos miltelius, cukrų ir kukurūzų krakmolą. Kaitindami nuolat maišykite, kol mišinys sutirštės. Tada įpilkite 10 g augalinio aliejaus, dar kartą išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies. Dabar į įdarą įmaišykite 1 pakelį vanilės
. Kai biskvitas bus paruoštas, supilkite šokoladinį įdarą ant formos viršaus ir tolygiai paskirstykite mentele.
Patiekalą atvėsinkite, palikite 30-40 minučių, o tada pusvalandžiui nusiųskite į šaldytuvą.
Skanus pyragas su šokoladu ir apelsinais paruoštas! Galite patiekti ant šventinio stalo arba vakarinio arbatos vakarėlio!
