Sekite mus Facebook'e!
Sraigės yra skanus sluoksniuotos tešlos kepinys, kuris tinka prie daugelio kitų patiekalų. Sraigės būna įvairių formų – saldžios, su špinatais, mėsos, sūrio ir kitos. Tačiau viena skaniausių sraigių laikoma klasikinė
sraigė
be jokio įdaro, kuri
pradėta gaminti XIX amžiuje
.
Šio recepto turėjo būti ir anksčiau, tačiau sraigių pikas buvo prieš du šimtmečius,
nes tuomet kvietiniai miltai tapo pigesni
.
Kiekvienas virėjas laikė savo pareiga eksperimentuoti su tešla. Todėl dabar turime daugybę įvairių rūšių bandelių, sraigių ir sausainių
. Papasakosime, kaip paruošti klasikinę bandelių sraigę.
Keksiukų sraigių ingredientai:
- Šiltas vanduo – 200 ml;
- druskos – šaukštelis;
- acto – valgomasis šaukštas;
- miltai – 350 g.
Keksiukų sraigės paruošimas:
Į šiltą vandenį suberkite druską, supilkite actą ir persijotus miltus, užminkykite elastingą ir minkštą tešlą. Palikite tešlą 15 minučių po rankšluosčiu
. Padėkite tešlą ant stalo ir padalykite į dvi lygias dalis. Pabarstykite stalą miltais ir iš tešlos suformuokite rutuliukus. Kiekvieną rutuliuką iškočiokite į didelį ploną paplotėlį ir patepkite ištirpintu sviestu
. Padalykite tešlą į plonas juosteles, sulenkite juosteles išilgai
.
Gautą storą ryšulėlį sulenkite į sraigę.
Tuos pačius veiksmus pakartojame su antruoju tešlos sluoksniu
. Kiekvieną sraigę šiek tiek paminkome ir dedame į sausą keptuvę.
Kepame sraiges iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol jos įgauna auksinę spalvą.
Tai paprastos sraigės.
Šis receptas yra kuo paprastesnis ir kuo mažiau biudžetinis.
