Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Mėtų sirupas – kvapnus lobis gėrimams ir desertams

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Šis mėtų sirupas – tikras vasaros atradimas! Jis puikiai tinka:

  • arbatai ☕
  • sausainių ir pyragų mirkymui 🍰
  • kaip ledų užpilas 🍦
  • naminiuose kokteiliuose ir nealkoholiniuose mojito 🍹

Sirupas yra aromatingas, gaivinantis ir neįtikėtinai skanus. Be to, jį labai lengva paruošti!

🛒 Ingredientai:

  • 💧 Vanduo – 1 litras
  • 🍬 Cukrus – 270 g
  • 🌿 Mėta – 20 šakelių (25–30 cm ilgio)
  • 🍋 Citrina – 1 gabalėlis

👩‍🍳 Paruošimas:

  1. Mėtą nuplaukite ir šiek tiek nusausinkite. Lapus galima šiek tiek nuplėšti, kad geriau išsiskirtų aromatas.
  2. Citriną supjaustykite griežinėliais, įskaitant žievelę.
  3. Užvirinkite vandenį puode.
  4. Įberkite cukraus ir maišykite, kol visiškai ištirps.
  5. Į sirupą įberkite mėtų ir citrinos ir nukelkite nuo ugnies.
  6. Uždenkite ir palikite pritraukti bent 10–12 valandų (arba per naktį).
  7. Sirupą perkoškite per marlę arba sietelį, užvirinkite ir supilkite į sterilizuotus stiklainius ar butelius.
  8. Sandariai uždarykite dangteliais ir atvėsinkite.

💡 Patarimai:

  • ❄️ Sirupą laikykite šaldytuve iki 2 mėnesių.
  • 🧊 Įpilkite į šaltą vandenį su ledo kubeliais, kad gautumėte natūralų gaivų gėrimą.
  • 🍰 Puikiai dera su kremais, jogurtais, blynais ir vafliais.
Rekomenduojame:  Stolichnye keksiukai pagal sovietinės virtuvės receptą. Mano močiutė papasakojo, kaip juos reikia kepti.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.