Sekite mus Facebook'e!
Mėsos pyragai visada buvo populiariausia pyragų rūšis daugelyje pasaulio tautų. Mėsos pyrago receptą galite rasti visur, net Vokietijoje, Amerikoje ar Azijoje. Žinoma, kiekviena tauta pyragus gamina pagal savo tradicinius receptus. Tačiau esmė išlieka ta pati – mėsos pyragai yra vertinami
. Mėsos pyragų kepimo tradicija atkeliavo iš tolimos praeities. Tada žmonės tik pradėjo mokytis kulinarijos pagrindų. Mėsa buvo nešama valgomoje tešloje, kad būtų išsaugota. Palaipsniui tešlą išmokta kepti ir skrudinti
. Sukurkime šiuolaikinį skanų mėsos pyragą virtuvėje.
Mėsos pyrago tešlos ingredientai:
- kiaušiniai – 3 vnt;
- druskos – 1/3 šaukštelio;
- 2,5 % kefyro – 200 ml;
- miltai – 150 g;
- rauginimo medžiaga – 10 g.
Ingredientai pabarstukams:
- kietasis sūris – 100 g;
- petražolių – ryšulėlis.
Įdarui skirti ingredientai:
- Mėsos faršas: malta mėsa – 450 g;
- svogūnas – vnt;
- augalinis aliejus – 4 šaukštai;
- druskos – 1/2 šaukštelio;
- saldžiosios paprikos – 1 šaukštelis;
- prieskonių mėsai – 1 šaukštelis.
Mėsos pyrago paruošimas:
Svogūnus supjaustykite kubeliais ir pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje. Į kepintus svogūnus sudėkite maltą mėsą, išmaišykite ir pakepinkite
. Maltą mėsą pasūdykite, supilkite saldžiąją papriką ir mėsos prieskonius, išmaišykite. Atskirame dubenyje paruoškite tešlą – įmuškite kiaušinius, supilkite kefyrą, įberkite druskos ir išplakite iki vientisos masės
. Į mišinį persijokite miltus ir kepimo miltelius, išmaišykite. Kai iš įdaro išgaruos drėgmė, išlyginkite jį.
Supilkite tešlą ant įdaro, uždenkite dangčiu ir kepkite 20 minučių ant mažiausios ugnies. Tuo metu
sutarkuokite sūrį stambia tarka ir susmulkinkite petražoles.
Mediniu iešmeliu patikrinkite, ar pyragas paruoštas – jis turi išlįsti iš tešlos sausas.
Uždenkite pyragą pergamentu ir lėkšte, apverskite jį ir ant viršaus sudėkite įdarą.
Pyragą pabarstykite sūriu ir petražolėmis ir 5 minutes kepkite po dangčiu ant vidutinės ugnies.
Rezultatas – minkštas, aromatingas mėsos pyragas.
Tai puikus būdas pasigaminti pyragą nenaudojant orkaitės.
