Sekite mus Facebook'e!
Tokią mėsą pagaminsite greitai, svarbiausia – nepamirškite įdėti mėgstamų mėsos prieskonių.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
–
druskos, 1,5 šaukštelio
; – paprikos, 1 šaukštelis
; – pipirų, muskato riešuto, kalendros, baziliko.
Gaminimo procesas
Išsirinkę mėsą, paimkite ilgą gabalą ir supjaustykite jį į 3 maždaug 5 cm ilgio juosteles.
Nuo vieno krašto iki galo mėsos nepjaustykite.
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, sumaišykite su druska ir visais prieskoniais, paspauskite rankomis, sumaišykite su mėsa ir palikite 1 valandai.
Išimkite mėsą iš marinato, supinkite pynutę, jos galus sutvirtinkite dantų krapštuku arba virvele
. Į kepimo formą sudėkite svogūnus, ant jų uždėkite pynutę.
200 laipsnių temperatūroje kepkite apie 1 valandą
.
Patarimas: jei po ranka nėra orkaitės, kepkite keptuvėje – iš pradžių iš abiejų pusių, kol paruduos ant didelės ugnies, tada sumažinkite ir troškinkite po dangčiu, kol bus paruošta. Tokia kiauliena taip pat gerai gaunasi ant ugnies, suverta ant iešmo. Šiam patiekalui tinka bet kokia mėsa.
