Sekite mus Facebook'e!
Patiko? Pasidalink! Ačiū.
Ingredientai
Pagrindinis
- agrastai – 700 g,
- česnako pagal skonį,
- svogūnas – 1 vnt.
Marinatas 1 litrui skysčio
- vanduo – 900 ml,
- obuolių sidro actas 5% – 100 ml,
- rudojo cukraus 30 g,
- druska – 30 g.
Papildomi priedai
- šviežio baziliko,
- krapai,
- čiobreliai (laukiniai čiobreliai),
- imbieras,
- žvaigždinis anyžius,
- kardamonas,
- viršelis.
Paruošimas
- Agrastus rūšiuokite ir nuplaukite, nupjaukite galus iš abiejų pusių.
- Agrastus supilkite į paruoštus, bet kokiu būdu sterilizuotus stiklainius iki pečių ir užpilkite vandeniu iki viršaus.
- Supilkite vandenį į matavimo indą ir atkreipkite dėmesį į tūrį.
- Marinate kiekviename litre skysčio 10% turėtų būti actas, 90% – vanduo, o cukraus ir druskos – 3% viso skysčio kiekio. Tai yra, jei iš agrastų nupylėte 1 litrą vandens, tai marinatui reikės 100 ml acto, 900 ml vandens, 30 g druskos, 30 g cukraus.
- Nuplaukite žalumynus ir sutrinkite juos rankose, kad išsiskirtų aromatas.
- Sutrinkite cinamono lazdeles ir kardamono ankštis.
- Imbierą nuplaukite šepečiu arba nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
- Nulupkite česnaką ir svogūną. Česnako skilteles perpjaukite išilgai per pusę. Svogūną supjaustykite plonais žiedais.
- Užvirinkite apskaičiuotą vandens kiekį su actu, druska ir cukrumi.
- Nuimkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti 5 minutes.
- Daržoves, žoleles ir prieskonius sudėkite į stiklainius su agrastais ir užpilkite karštu marinatu.
- Susukite stiklainius su steriliais dangteliais, apverskite juos aukštyn kojomis ir visiškai atvėsinkite 24 valandas. Laikykite vėsioje vietoje.
Patiko? Pasidalink! Ačiū.