Sekite mus Facebook'e!
Mėsos kukuliai greitai ir lengvai paruošiami, be to, jie būna labai skanūs. Be maltos mėsos, galite dėti ir grybų.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
–
maltos mėsos, 350 g;
– svogūno, 1 vnt.;
– bulvių, 350 g;
– sausų arba šviežių žolelių, druskos ir pipirų, prieskonių pagal skonį;
– grietinės, 100 g; –
pomidorų pastos, 1 valgomasis šaukštas
; – vandens, 75 ml.
Gaminimo procesas
Svogūnus ir bulves sutarkuokite, sumaišykite su malta mėsa. Masę pagardinkite druska, pipirais, žalumynais ir prieskoniais, prieskoniais
. Formuokite mėsos kukulius ir kepkite juos augaliniame aliejuje, kol paruduos. Sudėkite juos į keptuvę
ir užpilkite padažu, pagamintu iš pomidorų pastos ir grietinės, smulkintų krapų, druskos ir pipirų.
Uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies 10-15 min.
Patarimas: į mėsos kukulius įberkite smulkinto česnako ir paprikos. Mėsos kukulius taip pat galite troškinti 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 15 minučių.
