Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Medaus ir obuolių suktinukas paruošiamas per 15 minučių: galite jį gaminti net darbo dienomis

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Šis vyniotinis paruošiamas be maišytuvo ir gaunasi toks pat purus kaip klasikinis biskvitas. Kaitinamas medus tešlą nudažo apetitiškai gintaro spalva, obuoliai suteikia jai sultingumo, o uogos – ryškų, gardų akcentą. Visas pagrindas suformuojamas per 15 minučių, tada tereikia palaukti, kol vyniotinis iškeps orkaitėje.

Sudedamosios dalys:
Obuoliai – 3-4 vnt.
Cukrus įdarui – 1-2 valg. šaukštai (pagal skonį)
Kiaušiniai – 3 vnt.
Cukrus tešlai – 100 g
Druska – 1/4 arb. šaukštelio.
Sviestas (ištirpintas) – 100 g
Medus – 80 g
Soda – 0,5 šaukštelio.
Miltai – 200 g
Uogos (nebūtina) – 50 g

Paruošimas:

Nulupkite obuolius, sutarkuokite juos stambia tarka, įberkite cukraus pagal skonį, išmaišykite ir tolygiai paskleiskite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Giliame dubenyje sumaišykite kiaušinius, cukrų ir druską, išplakite iki vientisos masės. Atskirame puode arba samtyje su aukštais kraštais ištirpinkite sviestą, nuolat maišydami sudėkite medų ir sodą.

Kaitinamas mišinys pradės putoti ir įgaus gintaro atspalvį; toliau kaitinkite, kol atsiras sodri karamelės spalva, tada atvėsinkite porą minučių. Supilkite medaus mišinį į kiaušinių mišinį, išmaišykite, suberkite miltus ir minkykite tešlą šluotele iki vientisos masės. Jei norite, įmaišykite uogų.

Rekomenduojame:  Anūkas pasakė: kodėl tiek mažai? Minkštų sausainių receptas iš vaikystės

Atsargiai supilkite tešlą ant obuolių, išdėliotų ant kepimo skardos, išlyginkite ir kepkite 180 °C temperatūroje 18–20 minučių. Iškepusį pyragą uždenkite kepimo popieriumi, apverskite, nuimkite apatinį kepimo popierių ir, kol šiltas, susukite. Leiskite šiek tiek atvėsti, supjaustykite porcijomis ir patiekite.

Medaus aromatas ir sultingas obuolių įdaras paverčia šią bandelę universaliu desertu, kuris vienodai skanus tiek šiltas, tiek atšaldytas.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.