Sekite mus Facebook'e!
Bulvių pyragai turi turtingą istoriją, siekiančią senovės laikus. Jie buvo populiarūs daugelyje pasaulio kultūrų ir regionų.
NVS šalyse bulvių pyragai plačiai paplito XIX a. Jie greitai paplito po visą šalį ir tapo vienu mėgstamiausių žmonių patiekalų. Iš pradžių bulvių pyragai buvo gaminami iš po ranka likusių produktų. Laikui bėgant receptas buvo tobulinamas ir papildomas naujais ingredientais.
Šiandien yra daugybė bulvių pyragų receptų. Jie gali būti kepti, skrudinti arba virti garuose. Kaip įdarą naudokite ne tik bulves, bet ir kitas daržoves, grybus, mėsą ir žuvį.
Iškepkime kartu greitus bulvių pyragus
.
Tešlos ingredientai:
- Kefyras – 250 ml;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Druska – 1 šaukštelis;
- Cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
- Augalinis aliejus – 30 ml;
- Miltai – 400 g;
- kepimo milteliai – 1 šaukštelis.
Įdarui skirti ingredientai:
- Virtos bulvės – 400 g;
- Kepti svogūnai – 1 vnt;
- petražolių – ryšulėlis;
- Druska – ½ šaukštelio.
Bulvių paplotėlių paruošimas:
Į dubenį su kefyru įmuškite kiaušinį, suberkite druską ir cukrų, supilkite augalinį aliejų ir išmaišykite. Į kefyrą suberkite miltus ir kepimo miltelius, užminkykite elastingą ir minkštą tešlą
. 15 min. palikite tešlą po celofanu. Per tą laiką sutrinkite nuluptas bulves. Į bulvių košę sudėkite pakepintą svogūną, susmulkintas petražoles, druską ir išmaišykite.
Padalykite tešlą į 16 rutuliukų, kiekvieną iškočiokite į nedidelį plokštainį. Į kiekvieną plokštainį dėkite po šaukštą įdaro ir užspauskite tešlos vidų.
Sudėkite paplotėlius siūle į apačią. Keptuvėje su augaliniu aliejumi kepkite paplotėlius ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol paruduos.
Taip iškepsime minkštus, aukso spalvos paplotėlius su bulvėmis.
Tokie pyragėliai turi ploną tešlą ir daug įdaro.
