Sekite mus Facebook'e!
Senas marinuotų pomidorų receptas leidžia apsieiti be acto ir cukraus. Daržovės raugėja sūryme su aštriais lapais, česnaku ir prieskoniais, vos per kelias dienas tapdamos sodrios ir aromatingos.

Ingredientai 2 litrų stiklainiui:
Pomidorai – pagal stiklainio tūrį
Krienų lapas – 1 didelis
Vyšnių lapai – 10 vnt.
Krapų sėklos – 2-3 žiedynai
Lauro lapas – 5 vnt.
Kvapieji pipirai – 9-10 vnt.
Bazilikas – kelios šakelės arba džiovintos pagal skonį
Garstyčių sėklos – 1 arb. šaukštelis.
Česnakas – 5 skiltelės
Svogūnas – 1 vnt.
Saldžiosios paprikos – 2 pusės
Karštieji pipirai – 1-2 vnt. (pagal skonį)
Druska – 4 kupini šaukštai.
Virintas ir atvėsintas vanduo – 2 l
Paruošimas:
Sterilizuokite stiklainį ir dangtelį. Į stiklainio dugną sudėkite susmulkintus krienų lapus, vyšnių lapus, krapų žiedynus, lauro lapą, kvapiuosius pipirus, baziliką, garstyčių sėklas. Sudėkite stambiai supjaustytą česnaką, svogūną, saldžiosios paprikos puseles ir aitriąją papriką. Pomidorus prie kotelio pradurkite dantų krapštuku, kad paspartėtų fermentacija, ir sandariai sudėkite į stiklainį, stengdamiesi, kad jie neišplauktų.

Paruoškite sūrymą: 4 šaukštus druskos ištirpinkite 2 litruose virinto ir atvėsinto vandens. Užpilkite sūrymu pomidorus, uždenkite dangčiu ir palikite kambario temperatūroje 5–7 dienas, padėdami indą po stiklainiu – sūrymas ištekės.

Paruošimo požymiai – drumstas sūrymas, rūgštus aromatas, lengvos nuosėdos ant pomidorų. Nusausinkite sūrymą, užvirinkite ir supilkite atgal į stiklainį. Jei norite, galite įberti 1 valgomąjį šaukštą cukraus, kad skonis būtų švelnesnis. Užsukite dangtelį, apverskite stiklainį aukštyn kojomis, apvyniokite kuo nors šiltu, kol atvės.

