Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Marinuoti burokėlių lapai. Skanus paruošimas žiemai

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ar kada nors marinavote burokėlių lapus? Pabandykite tokį preparatą pasigaminti žiemai. Paskubėkite užrašyti receptą. Receptas apskaičiuotas 1000 ml talpos stiklainiui

:

  • Saldžioji paprika – 3 vnt;
  • Juodieji pipirai – 3 vnt;
  • česnakas – 2 skiltelės;
  • lauro lapai – 1 vnt;
  • krieno šaknis – 1 cm;
  • Burokėlių lapai;
  • Druska – 2 arbatiniai šaukšteliai;
  • Cukrus – 2 arbatiniai šaukšteliai;
  • Citrinos rūgštis – 1/3 arbatinio šaukštelio.

Žingsnis po žingsnio receptas:

  1. Burokėlių lapus, sudėtus po penkis, įmeskite į vandenį ir palaikykite pusę minutės. Tada juos ištraukite ir leiskite šiek tiek atvėsti.
  2. Nupjovę kotelį, perlenkite lapą per pusę ir suvyniokite.
  3. Lapus sandariai sudėkite į stiklainį.

Viską užpylus verdančiu vandeniu nustatyti skysčio kiekį.

  1. Vandenyje ištirpinkite druską, cukrų ir citrinos rūgštį. Marinatą užvirinkite.
  2. Į marinatą supilkite burokėlių lapus ir sterilizuokite apie dešimt minučių.
  3. Uždenkite stiklainį dangteliu ir palikite atvėsti.

Gero apetito!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *