Sekite mus Facebook'e!
Ar kada nors marinavote burokėlių lapus? Pabandykite tokį preparatą pasigaminti žiemai. Paskubėkite užrašyti receptą. Receptas apskaičiuotas 1000 ml talpos stiklainiui
:
- Saldžioji paprika – 3 vnt;
- Juodieji pipirai – 3 vnt;
- česnakas – 2 skiltelės;
- lauro lapai – 1 vnt;
- krieno šaknis – 1 cm;
- Burokėlių lapai;
- Druska – 2 arbatiniai šaukšteliai;
- Cukrus – 2 arbatiniai šaukšteliai;
- Citrinos rūgštis – 1/3 arbatinio šaukštelio.
Žingsnis po žingsnio receptas:
- Burokėlių lapus, sudėtus po penkis, įmeskite į vandenį ir palaikykite pusę minutės. Tada juos ištraukite ir leiskite šiek tiek atvėsti.
- Nupjovę kotelį, perlenkite lapą per pusę ir suvyniokite.
- Lapus sandariai sudėkite į stiklainį.
Viską užpylus verdančiu vandeniu nustatyti skysčio kiekį.
- Vandenyje ištirpinkite druską, cukrų ir citrinos rūgštį. Marinatą užvirinkite.
- Į marinatą supilkite burokėlių lapus ir sterilizuokite apie dešimt minučių.
- Uždenkite stiklainį dangteliu ir palikite atvėsti.
Gero apetito!
