Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Marinuoti baklažanai. Mano mėgstamiausias užkandis: tinka prie bet kokio patiekalo

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Marinuoti baklažanai – tai patiekalas, išpopuliarėjęs daugelio šalių virtuvėse dėl turtingo skonio, sveikų savybių ir naudojimo universalumo. Baklažanai

, dar vadinami „mėlynaisiais”, yra gausus vitaminų, mineralų ir antioksidantų šaltinis

.

Juose yra B grupės vitaminų, vitamino C, kalio ir mangano, taip pat skaidulinių medžiagų, kurios padeda normalizuoti virškinimo sistemos veiklą.

Marinuoti baklažanai gali būti vieni, kaip užkandis, salotų, sumuštinių ar garnyrų dalis, taip pat prie mėsos ir žuvies patiekalų.

Jie puikiai dera su kitomis daržovėmis, žolelėmis ir įvairiais padažais.

Sudedamosios dalys:

  • Vanduo – 400 ml;
  • actas 9% – 5 valg;
  • Druska – 2 šaukšteliai;
  • pipirai – ½ šaukštelio;
  • Augalinis aliejus – 50 ml;
  • Cukrus – 2 šaukštai;
  • Baklažanai – 3 vnt;
  • Raudonoji saldžioji paprika – 2 vnt;
  • Morkos – 2 vnt;
  • česnakas – 10 skiltelių;
  • Džiovintos žolelės – 4 šaukštai;
  • Žaliųjų svogūnų – ryšulėlis.

Marinuotų baklažanų paruošimas:

Supjaustykite baklažanus nedidelėmis plokštelėmis, 3-4 min. įdėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Išverskite baklažanus į durtuvą ir leiskite vandens pertekliui nutekėti

Rekomenduojame:  Švelnus biskvito ritinys su obuoliais orkaitėje. Paprastas kepimas

. Morkas sutarkuokite stambia tarka, raudonąją papriką supjaustykite plona juostele. Paprikos nesupjaustykite kubeliais. Susmulkinkite žalius svogūnus, sumaišykite su morkomis, paprikomis ir sausomis žolelėmis

. Į daržoves supilkite augalinį aliejų, suberkite cukrų, juoduosius pipirus ir druską.

Marinatui skirtą marinatą supilkite į šiek tiek verdantį vandenį. Tada supilkite marinatą į daržovių mišinį taip, kad skystis nebūtų virš daržovių masės.

Маринованные баклажаны. Самая любимая закуска: подходит к любым блюдам

Marinuotus baklažanus palikite 2 valandoms atvėsti.

Маринованные баклажаны. Самая любимая закуска: подходит к любым блюдам

Patiekalą galite iš karto patiekti į stalą arba įdėti į šaldytuvą, kad būtų laikomas.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *