Sekite mus Facebook'e!
Tarkuotas pyragas – tai desertinis patiekalas, kurį sudaro smėlio tešla su įdaru. Šio patiekalo istorija siekia senovės
laikus
ir yra susijusi su turimų produktų panaudojimu maistui gaminti.
Smėlio tešla, iš kurios ruošiami tarkuoti pyragai, žinoma nuo Senovės Egipto laikų. Ją sudarė miltai, vanduo, riebalai (augalinis arba gyvulinis aliejus) ir kartais kiaušiniai.
Europoje smėlio tešla išpopuliarėjo viduramžiais
.
Tada į juos pradėta dėti įvairių įdarų, įskaitant vaisių džemus ir uogienes. Trinti pyragai dėl savo paprastumo ir ingredientų prieinamumo tapo viena populiariausių kepinių rūšių.
Papasakosime, kaip patiems pasigaminti trintą pyragą su uogiene
.
Ingredientai: 1:
- Miltai – 350 g;
- druskos – 5 g;
- raugo – 10 g;
- margarinas – 200 g;
- cukraus – 170 g;
- vanilinio cukraus – 10 g;
- kiaušinis – 1 vnt;
- uogienė – 500 g.
Tarkuoto pyrago paruošimas:
Į persijotus miltus stambia tarka sutarkuokite šaltą margariną. Į margarino trupinius suberkite druską, kepimo miltelius, paprastąjį ir vanilinį cukrų
. Į tešlą įmuškite kiaušinį, išspaudžiamaisiais judesiais išminkykite tešlą. Padalykite tešlą santykiu ⅓ . Mažesnę dalį įdėkite į celofaną ir padėkite į šaldytuvą
. Didesnę dalį iškočiokite kočėlu ant pergamento iki kepimo formos skersmens. Sudėkite sluoksnį kartu su pergamentu į formą, viršų patepkite džemu.
Įdarą patepkite šaltu nedideliu tešlos gabalėliu, paskirstydami jį po visą paviršių. Pyragą kepkite 200 laipsnių temperatūroje 40-45 minutes.

Gaunasi puikus pyragas su uogiene. Vietoj uogienės galite naudoti džemą, uogienę, vaisius ar uogas.
