Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Mano česnakai žiemą neišdžiūsta ir nesugenda. Papasakosiu, kaip juos laikau: visi išbandyti metodai

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Jei norite mėgautis česnakų skoniu ir nauda net ir šaltuoju metų laiku, turėtumėte žinoti, kaip teisingai juos laikyti. Tinkamai laikydami česnakus, galite išlaikyti juos šviežius ir kvapnius daugelį mėnesių į priekį

. Yra nedidelis veiksmų algoritmas, užtikrinantis, kad česnakai ilgai išlaikytų

savo

naudingumą, aromatą ir skonį.

1 etapas: derliaus nuėmimas

Česnakus reikia skinti, kai jų lapai pagelsta ir sudžiūsta. Jei vėluosite nuimti česnakų derlių, jie gali pradėti pūti anksčiau laiko.

2 veiksmas: česnakų laikymas

Nuėmus derlių, česnakus reikia išdžiovinti tamsioje patalpoje. Svarbu, kad vieta būtų gerai vėdinama. Taip išvengsite pelėsio atsiradimo dėl didelės drėgmės. Derlių galite sudėti į dėžę. Tačiau arčiau pavasario dėžėje laikomi česnakai gali pradėti svilti ir džiūti. Todėl geriau jį laikyti stikliniame inde. Taip česnakai ilgiau išliks švieži

. Stiklainis pastatomas virtuvės spintelėje, prieš tai jį uždengus marlės skiaute. Stiklainio nebūtina uždaryti dangteliu. Svarbu, kad spintelėje būtų stabili +20 laipsnių C.

Rekomenduojame:  Skanūs pusryčiai keptuvėje per 5 minutes. Paprastas ir skanus receptas

Jei česnakas perkamas parduotuvėje, o ne auginamas savarankiškai, laikyti jį geriau įdėti į šaldytuvą.

3 žingsnis: papildomi komponentai

Išsaugoti česnakus iki kitos vasaros padeda perlitas. Jį būtina užpilti ant stiklinio indo dugno prieš dedant česnakus

. Jei nėra perlito, galima naudoti eglės spurgas. Trijų ar penkių litrų stiklainyje reikia daryti sluoksnius, kaitaliojant spurgų ir česnakų sluoksnį.

Ką daryti, jei kai kurios česnakų galvutės pradėjo pūti?

Iš šiek tiek sugedusių česnakų galite pasigaminti džiovintų česnakų. Tai universalus prieskonis, kurio galima dėti į bet kokį patiekalą

. Norint jį paruošti, reikia skilteles supjaustyti plonomis plokštelėmis, išdėlioti vienu sluoksniu ant lėkštės ir džiovinti mikrobangų krosnelėje 800 vatų galia. Rekomenduojama daryti 30 sekundžių intervalus porą minučių

. Susmulkinti džiovintą česnaką pavyks smulkintuvu. Česnakų

miltelius

taip pat galite persijoti per sietelį

. Išvengti česnakų miltelių sulipimo galima naudojant druską. Į česnakų miltelius įberkite druskos santykiu 1:3.

Мой чеснок зимой не сохнет и не портится. Рассказываю, как я его храню: все проверенные способы

Sumaišę druską su česnaku, supilstykite prieskonius į atskirus stiklainius ir sandariai uždarykite dangteliu.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *