Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Mano anūkams jie tiesiog patinka. Duoniukai kaip pūkeliai: tešla yra minkšta ir oro.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Daugelis žmonių pažįsta koldūnus iš sovietinių pyragaičių arba iš amerikietiškos reklamos, kur koldūnai yra labai populiarūs. Pasirodo, kad šis saldus kepinys yra gana senas

. Pirmą kartą koldūnai buvo iškepti senovės Romoje. Tam tikslui buvo naudojamos maltos sėklos, iš kurių buvo gaminama tešla.

Vėliau duonelės apie save priminė XV a. Tada jie buvo ruošiami Olandijoje, o vėliau atkeliavo į JAV.

Paruoškime namuose purių gražių koldūnų.

Duoniukų ingredientai:

  • Miltai – 300 g;
  • vandens – 170 ml;
  • greitai paruošiamos mielės – 8 g;
  • cukraus – 2 šaukšteliai;
  • druskos – 1/2 šaukštelio;
  • augalinis aliejus – 540 g;
  • cukraus pudros – 10 g.

Keksiukų paruošimas:

Į šiltą vandenį supilkite mieles ir cukrų, išmaišykite ir palikite, kol pasirodys mielių kepurėlė. Į miltus suberkite druską, supilkite mielių vandenį ir 40 ml augalinio aliejaus ir užminkykite tešlą

. Tešlos bloką uždenkite maistine plėvele ir palikite trumpam. Užminkykite tešlą ant aliejumi patepto stalo. Įdėkite tešlą į gilų dubenį, uždenkite celofanu ir palikite šiltai 30-40 minučių.

Rekomenduojame:  Bandelės už 9 kapeikas. Receptas ant rūgščios tešlos

Vėl patepkite stalą aliejumi ir padalykite tešlą į mažus ritinėlius

.

Pirštu padarykite skylutę kiekvieno koldūno centre ir šiek tiek ištempkite.

Внуки их просто обожают. Пончики, как пух: тесто нежное и воздушное

Po maistine plėvele palikite 10-15 minučių. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir sudėkite į jį koldūnus. Kepkite ant vidutinės ugnies po 2 minutes iš kiekvienos pusės.

Nepamirškite palikti tarpo tarp koldūnų.

Dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų aliejus.

Внуки их просто обожают. Пончики, как пух: тесто нежное и воздушное

Prieš patiekdami pabarstykite koldūnus cukraus pudra.

Внуки их просто обожают. Пончики, как пух: тесто нежное и воздушное

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *