Sekite mus Facebook'e!
Tortai laikomi populiariausiu desertiniu kepiniu. Jie ruošiami visur. Mūsų laikais labai išvystyta konditerijos sritis, daug žmonių užsidirba iš šio amato.
Stebint su tortais susijusias tendencijas, galima pastebėti tam tikrą dėsningumą. Įvairios gėlės, piešimas ant desertų visada buvo populiarūs. Tačiau nuo pastarojo meto konditerijos amatas ėmė keistis.
Be įprastų gėlių ir paveikslų, ant tortų piešiami ištisi paveikslai. Populiarūs nedideli piešiniai, dažnai nerūpestingi. Šis bento stilius atkeliavo iš Korėjos
. Tačiau naminio torto niekas nepakeis. Pasigaminkime karališkąjį tortą namuose patys.
Karališkojo pyrago ingredientai:
- graikiniai riešutai – 100 g;
- kiaušiniai – 5 vnt;
- cukraus – 220 g;
- miltai – 170 g;
- kukurūzų krakmolo – 50 g;
- raugo – 10 g;
- kriaušės – vnt;
- sviestas – šaukštelis;
- medaus – valgomasis šaukštas;
- cinamono – 1/2 šaukštelio;
- druskos – žiupsnelis;
- citrinos sulčių – valgomasis šaukštas;
- Virtas sutirštintas pienas – 180 g;
- grietinė – 640 g.
Karališkojo pyrago paruošimas:
Riešutus susmulkinkite iki stambių trupinių. Į dubenį įmuškite kiaušinius, išplakite iki vientisos masės. Į kiaušinius suberkite 200 g granuliuoto cukraus, plakite, kol susidarys balta masė.
Į baltą kiaušinių masę persijokite miltus ir krakmolą, suberkite kepimo miltelius ir išminkykite tešlą
.
Į tešlą suberkite riešutus ir dar kartą išmaišykite.
Kepimo formą ištepkite sviestu ir išklokite pergamentu. Formą pabarstykite miltais ir supilkite į ją tešlą
. 40 minučių kepkite biskvitą 180 laipsnių temperatūroje.
Tada suvyniokite sausainį į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve 2 valandoms
. Nulupkite kriaušę nuo odelės, supjaustykite mažais kubeliais
.
Į keptuvę įdėkite gabalėlį sviesto, supilkite likusį cukrų, sudėkite medų, cinamoną, druską ir citrinos sultis.
Sviestą ir medų ištirpinkite ant vidutinės ugnies, sudėkite kriaušių gabalėlius. Nuolat maišydami karamelizuokite kriaušę 3 minutes.
Nupjaukite biskvito viršūnėles ir sutrupinkite į trupinius. Biskvitą padalykite į 3 lygias dalis.
Išplakite saldintą sutirštintą pieną su grietine, kol susidarys tirštas kremas. Pirmąjį pyragą sudėkite į tešlos žiedą, viršų uždenkite dalimi kremo.
Ant kremo uždėkite dalį karamelizuotos kriaušės
. Kremo sluoksnį uždenkite antruoju tortu. Tą patį padarykite ir su antruoju sluoksniu, bet išdėliokite visą kriaušę. Trečiąjį pyragą aptepkite likusiu kremu ir įdėkite į šaldytuvą 3 valandoms.
Išimkite tešlos žiedą iš pyrago, šonus aptepkite kremu. Pabarstykite tortą sausainių trupiniais.
Tortą galite papuošti likusia grietinėle, svarbiausia – išplakti ją iki tirštesnės masės su stabiliomis viršūnėmis. Tortą taip pat galite apibarstyti šokolado drožlėmis arba kakavos milteliais.
