Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Maltos mėsos kotletai – minkšti, sultingi ir aromatingi maltos mėsos „pyragaičiai“, traškiuose džiūvėsėliuose

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Sudedamosios dalys:

  • Malta mėsa (liesa kiauliena + jautiena + šiek tiek vištienos krūtinėlės) – 600–700 g
  • Svogūnas – 1 vidutinė galvutė
  • Česnakas – 1-2 skiltelės
  • Kiaušiniai – 2-3 vnt.
  • Džiūvėsėliai – apvoliojimui
  • Druska ir pipirai – pagal skonį
  • Augalinis aliejus – kepimui

Papildomai (garnyras):

  • Jaunos cukinijos – 1 vnt.
  • Česnakas – 1 skiltelė
  • Druska ir pipirai – pagal skonį
  • Aliejus – kepimui
  • Bulvių košė su sviestu – patiekimui

Paruošimas:

  1. Į paruoštą maltą mėsą suberkite smulkiai supjaustytą svogūną ir česnaką. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Sumuškite maltą mėsą – tai patogu padaryti įdėjus ją į maišelį ir lengvai „sumušant“ rankomis. Įdėkite į šaldytuvą 1 valandai, kad mišinys sustingtų ir sutirštėtų.
  2. Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius. Suberkite džiūvėsėlius į atskirą dubenį.
  3. Iš maltos mėsos suformuokite maždaug 7–8 mm storio paplotėlius (ne per plonus, kad išliktų sultingi). Kiekvieną paplotėlį pirmiausia pamirkykite kiaušinio plakinyje, o tada džiūvėsėliuose.
  4. Kepkite paplotėlius ant vidutinės ugnies, uždengę keptuve, iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
  5. Cukiniją supjaustykite žiedais ir kepkite įkaitintame aliejuje. Pagardinkite druska, pipirais ir česnaku.
  6. Kotletus patiekite su bulvių koše ir keptomis cukinijomis. Galite pridėti šviežių žolelių.
Rekomenduojame:  Kolūkio kotletai: receptas, kurį visi pamiršo, ir veltui, nes jis labai skanus

Patarimas:

  • Nedėkite per daug prieskonių, kad jie neužgožtų mėsos skonio.
  • Geriau naudoti liesą maltą mėsą – tokiu būdu patiekalas bus lengvesnis ir sveikesnis.
  • Kad kotletai būtų ypač sultingi, prieš plakdami į maltą mėsą galite įpilti šiek tiek šalto vandens arba pieno.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.