Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Makaronai su grietinėle, grybais ir vištiena. Nustebsite, kokie skanūs gali būti makaronai

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Iš pirmo žvilgsnio vištienos ir makaronų derinys gali pasirodyti neįprastas, tačiau iš tikrųjų tai klasika. Daugelyje restoranų žinomi makaronai Alfredo yra vienas populiariausių ir skaniausių vištienos patiekalų. Pagrindiniai ingredientai – vištienos filė, kepti grybai ir kreminis padažas. Sudėkite makaronus ir vakarienė visai šeimai paruošta!

Sudedamosios dalys:
Fettuccine (arba bet kokie kietųjų kviečių makaronai) – 700 g
Vištienos krūtinėlė – 900 g
Pievagrybiai – 300 g
Svogūnas – 1 vnt.
Česnakas – 3 skiltelės
Grietinėlė ir pienas (santykiu 50/50) – 120 ml
Šviežios petražolės – 40 g
Druska – 1 arb. šaukštelis
Juodieji pipirai – 1/2 šaukštelio
Alyvuogių aliejus – 3 šaukštai
Sviestas – nebūtina, skoniui (apie 1 valg. šaukštą)

Paruošimas:
1. Užvirinkite pasūdytą vandenį ir virkite makaronus iki „al dente“ konsistencijos. Nusausinkite vandenį, palikdami šiek tiek (apie stiklinę) sultinio – jis gali praversti padažo tirštumui reguliuoti.

2. Vištienos filė supjaustykite plonomis juostelėmis. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Kepkite vištieną ant didelės ugnies su alyvuogių aliejumi iki auksinės rudos spalvos. Perkelkite į atskirą lėkštę.

Rekomenduojame:  Paimkite cukinijas, bulves ir 1 kiaušinį. Naudingi daržovių kotletai yra skanesni už mėsą

3. Toje pačioje keptuvėje (geriausia su aukštais šonais) įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir, jei pageidaujate, sviesto. Kepkite smulkiai supjaustytą svogūną apie 3 minutes. Sudėkite supjaustytus pievagrybius, kepkite dar 7 minutes, kol suminkštės ir išgaruos skystis. Pačioje pabaigoje sudėkite supjaustytą česnaką ir troškinkite 30 sekundžių.

4. Supilkite pieno ir grietinėlės mišinį į keptuvę. Virkite ant didelės ugnies apie 8 minutes, kol šiek tiek sutirštės. Sudėkite keptą vištieną atgal į keptuvę, išmaišykite ir pagardinkite druska bei pipirais.

5. Į keptuvę sudėkite išvirtus makaronus kartu su padažu ir vištiena. Išmaišykite ir pakaitinkite viską kartu apie minutę. Išjunkite viryklę, uždenkite dangčiu ir leiskite makaronams „pailsėti“ 10–15 minučių.

Prieš patiekiant dar kartą išmaišykite. Supilkite į dubenėlius ir papuoškite smulkintomis šviežiomis petražolėmis. Makaronai gerai laikosi šaldytuve ir puikiai tinka pašildyti.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.