Sekite mus Facebook'e!
Majonezo paplotėliai yra vienas iš tų žavių ir skanių kulinarinių atradimų, kurie džiugina savo paprastumu ir universalumu. Šie kepiniai populiarūs daugelyje šalių, jų galima rasti ir ant kasdienio, ir ant šventinio stalo. Pyragėlių su majonezu kepimas tampa puikiu sprendimu tiems, kurie nori greitai pamaitinti šeimą arba nustebinti svečius kažkuo neįprastu
. Pagrindinis šios tešlos privalumas – naudojamas majonezas, kuris suteikia pyragėliams ypatingo minkštumo ir švelnumo.
Dėl majonezo pyragėliai gaunasi su lengva traškia plutele
.
Tešlos ingredientai:
- Sudedamosios dalys: šiltas vanduo – 250 ml;
- sausos mielės – 6 g;
- Cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
- Druska – 1 šaukštelis;
- Majonezas – 2 šaukštai;
- Miltai – 400 g.
Įdarui skirti ingredientai:
- Sudedamosios dalys: kopūstai – 800 g;
- Svogūnas – 2 vnt;
- augalinis aliejus – 30 ml.
Kopūstų paplotėlių paruošimas:
Į dubenį su šiltu vandeniu supilkite mieles, cukrų ir druską, įpilkite majonezo ir gerai išmaišykite. Į mišinį supilkite miltus ir užminkykite minkštą ir lipnią tešlą. Prieš minkydami geriau rankas patepti augaliniu aliejumi
. 1 valandą padėkite tešlą į karštį, tada ją išminkykite ir iškočiokite į 27-30 cm skersmens paplotėlį. Iš tešlos išpjaukite nedidelius plokščius 6-8 cm skersmens pyragėlius
. Įdarui smulkiai supjaustykite kopūstus ir kubeliais supjaustykite svogūną. Pirmiausia keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite svogūną, tada kopūstus, kol iškeps.
Pageidautina įdarą gaminti prieš kepant tešlą, kad ji greičiau atvėstų.
Įdarą sudėkite į tortilijas ir užkimškite vidų.
Į keptuvę su augaliniu aliejumi dėkite paplotėlius siūle žemyn. Svarbu, kad paplotėliai plūduriuotų aliejuje.
Kepkite paplotėlius, kol iš abiejų pusių taps auksinės spalvos.
Kol viena partija kepa, nepamirškite uždengti likusių paplotėlių rankšluosčiu. Taip gausite minkštus ir švelnius kopūstų su majonezu paplotėlius.
