Sekite mus Facebook'e!
Vištienos krūtinėlė yra viena iš dažniausiai parduodamų mėsos rūšių planetoje. Vištienos krūtinėlė yra universali. Ją galima valgyti ir keptą, ir virtą. Mėsą galima troškinti arba gaminti džiovintą
. Kartu krūtinėlė naudinga sveikatai, nes turi mažai kenksmingų riebalų. Ji gali suteikti raumenų masės ir padėti atsikratyti virškinimo problemų. Todėl
verta
dažniau gaminti vištienos krūtinėlę, o ne, pavyzdžiui, kiaulieną
. Verta pateikti sultingos keptos vištienos krūtinėlės gaminimo vakarienei receptą.
Ingredientai keptai vištienos krūtinėlei:
- Vištienos krūtinėlė – 3 vnt;
- druskos – ½ šaukštelio;
- miltai – 60 g;
- sviestas – ½ valg;
- česnako – 4 skiltelės;
- obuolių sidro acto – 1/2 valgomojo šaukšto;
- sojų padažas – valgomasis šaukštas;
- medaus – 90 g;
- žaliųjų svogūnų – ryšulėlis.
Keptų vištienos krūtinėlių paruošimas:
Vištienos krūtinėlės paviršiuje padarome gilius kryžminius įpjovimus, kuriuos pagal skonį pabarstome druska ir maltais juodaisiais pipirais.
Keptuvėje ištirpiname sviestą
. Kiekvieną krūtinėlę apvoliojame miltuose ir dedame į keptuvę su augaliniu aliejumi. Kol krūtinėlė kepa ant vidutinės ugnies, sutrinkite ir smulkiai supjaustykite česnako skilteles.
Kepdami keptuvėje kepamą vištienos krūtinėlę kelis kartus apverskite. Tarp krūtinėlių sudėkite susmulkintą česnaką ir lengvai apkepkite
. Į keptuvės vidurį supilkite krūtinėlių medų ir česnaką, supilkite sojų padažą ir obuolių actą. Mišinį keptuvėje užvirinkite ir 2-3 minutes virkite, kol sutirštės.
Žaliuosius svogūnus smulkiai supjaustykite ir jais apibarstykite vištieną
.
Rezultatas – turime saldžią, sultingą vištienos krūtinėlę. Ją galima patiekti su bet kokiu garnyru – nuo makaronų iki ryžių ar kuskuso.
