Sekite mus Facebook'e!
Apie sluoksniuotą tešlą pirmą kartą sužinota labai seniai, 1645 m. Pirmąjį istorijoje sluoksniuotos tešlos pyragą pagamino prancūzų konditerio mokinys. Nenuostabu, juk daugelį garsių patiekalų receptų išrado garsių virėjų mokiniai
. Tačiau šio mokinio istorija gana tragiška. Jis ne veltui išrado šią tešlą. Reikėjo pamaitinti sergantį tėvą. Jis negalėjo valgyti paprastos duonos, todėl konditerio mokinys išrado sluoksniuotą tešlą.
Dabar ši tešla pradėta naudoti tiesiog visur
.
Paruoškime užkandžiui suktinukus iš sluoksniuotos tešlos.
Sluoksniuotos tešlos suktinukų ingredientai:
- Sluoksniuotos tešlos – 400 g;
- petražolių – 20 g;
- tirpinto sviesto – 30 g;
- druskos – 4 g;
- česnako – 10 g;
- kumpio – 150 g;
- sūris – 150 g;
- kiaušiniai – 1 vnt.
Padažo ingredientai:
- česnakas – 10 g;
- majonezo – 40 g;
- kiaušiniai – 1 vnt;
- parmezanas – 50 g;
- vandens – 25 ml;
- alyvuogių aliejaus – 20 ml;
- citrinos sultys – 10 ml;
- cukraus – 6 g;
- garstyčių – 10 g;
- druskos – 3 g;
- juodųjų pipirų – 3 g.
Sluoksniuotų suktinukų paruošimas:
Iškočiokite sluoksniuotą tešlą. Susmulkinkite petražoles ir sumaišykite su ištirpintu sviestu. Sluoksniuotą
tešlą
pagardinkite druska, susmulkinkite česnaką ir sumaišykite.
Sluoksniuotą tešlą
aptepkite
mišiniu
.
Supjaustykite kumpį mažais kubeliais ir tolygiai paskleiskite ant tešlos sluoksnio
. Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir pabarstykite juo kumpio sluoksnį ant tešlos.
Suvyniokite tešlą į ritinėlį ir supjaustykite nedideliais ritinėliais.
Suktinukus sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Įmuškite kiaušinį ir juo aptepkite visus suktinukus.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25 minutes.
Padažui į trintuvą sudėkite česnaką, majonezą, kiaušinį, smulkiai tarkuotą parmezaną, vandenį, citrinos sultis ir alyvuogių aliejų. Pagardinkite druska, cukrumi, juodaisiais pipirais, garstyčiomis ir išplakite iki vientisos masės.
Tai puikus užkandis iš sluoksniuotos tešlos suktinukų su įdaru. Padažas suteiks suktinukams pikantiškumo.
