Sekite mus Facebook'e!
Tortus dabar ruošia kiekvienas virėjas, nes internete yra daug informacijos apie biskvitinių pyragų kepimą, grietinėlės plakimą. Tai puikus desertas ne tik šventei, bet ir tiesiog prie arbatos. Kiekviena šalis turi savo tradicinį tortą. Pavyzdžiui, Anglijoje yra biskvitas, skirtas karališkajai šeimai, būtent karalienei Viktorijai. Indonezijoje kepamas sluoksniuotas pyragas, vadinamas Kek Lapis. Austrijoje gaminamas Gouda pyragas – jis taip pavadintas dėl Gouda sūrio įdaro
. Šveicarijoje populiarus morkų pyragas, o Italijoje – graikinių riešutų pyragas. NVS šalyse mėgstami įvairūs tortai – nuo Medoviko iki Napoleono
. Paruoškime paprastą jogurtinį tortą iš kelių ingredientų arbatos vakarėliui.
Jogurtinio pyrago ingredientai:
- Jogurtas su cukrumi – 400 g;
- kiaušiniai – 4 vnt;
- kukurūzų krakmolo – 40 g.
Jogurtinio pyrago paruošimas:
Į dubenį su jogurtu įmuškite kiaušinius, plakite plaktuvu iki vientisos masės. Į mišinį dalimis supilkite krakmolą ir toliau maišykite ingredientus.
Kepimo indą patepkite vandeniu ir sutrinkite pergamentą
.
Pergamentu išklokite formos dugną ir šonus.
Į formą supilkite jogurto, kiaušinių ir krakmolo mišinį.
Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie valandą. Iškepusį pyragą porai valandų palikite šaldytuve.
Gausite biskvitą be miltų, raugo ir kitų produktų.
Pyragui papuošti galite pasigaminti glajų, pabarstyti jį cukraus pudra, pridėti uogų.
