Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Lengvai sūdyti agurkai – lengvai paruošiami, malonūs valgyti!

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Paprastas receptas su įsimintinu „penkių kartų“ principu

Ingredientai 1 litro stiklainiui:

  • Agurkai – tiek, kiek telpa vertikaliai į stiklainį (pirmiausia nupjaukite galus)
  • Lapai:
    • Serbentai – 5 vnt.
    • Vyšnios – 5 vnt.
    • Mėtų – 5 vnt.
  • Česnakas – 5 skiltelės
  • Krapai – 5 šakelės
  • Juodieji pipirai – 5 vnt.
  • Druska – 1 kupinas valgomasis šaukštas (įprasta, ne joduota)

Papildomai (nebūtina):

  • Garstyčių sėklos
  • Krienų lapas
  • Bet kokios mėgstamos žolelės

Paruošimas:

Agurkai:

Jei iš daržo, galite iš karto pasūdyti.

Jei pirkote parduotuvėje, pamirkykite šaltame vandenyje 2 valandas.

Stiklainis:

Ant dugno ir tarp agurkų sudėkite prieskonius ir žoleles.

Agurkus sudėkite sandariai vertikaliai, kaip „kareivius“.


Sūdymas:

Sūrymas:

Užvirinkite vandenį su druska (5 minutes verdant).

Užpilkite agurkus verdančiu sūrymu.

Aušinimas:

Leiskite stiklainiui atvėsti kambario temperatūroje.

Atvėsus, uždenkite dangčiu (plastikiniu ar kitu) ir padėkite į šaldytuvą.


Kada išbandyti:

  • Jau kitą dieną galėsite paragauti.
  • Bet geriau palaukti 1–2 dienas – skonis bus sodresnis ir gilesnis.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.