Sekite mus Facebook'e!
Paprastas receptas su įsimintinu „penkių kartų“ principu
Ingredientai 1 litro stiklainiui:
- Agurkai – tiek, kiek telpa vertikaliai į stiklainį (pirmiausia nupjaukite galus)
- Lapai:
- Serbentai – 5 vnt.
- Vyšnios – 5 vnt.
- Mėtų – 5 vnt.
- Česnakas – 5 skiltelės
- Krapai – 5 šakelės
- Juodieji pipirai – 5 vnt.
- Druska – 1 kupinas valgomasis šaukštas (įprasta, ne joduota)
Papildomai (nebūtina):
- Garstyčių sėklos
- Krienų lapas
- Bet kokios mėgstamos žolelės
Paruošimas:
Agurkai:
Jei iš daržo, galite iš karto pasūdyti.
Jei pirkote parduotuvėje, pamirkykite šaltame vandenyje 2 valandas.
Stiklainis:
Ant dugno ir tarp agurkų sudėkite prieskonius ir žoleles.
Agurkus sudėkite sandariai vertikaliai, kaip „kareivius“.
Sūdymas:
Sūrymas:
Užvirinkite vandenį su druska (5 minutes verdant).
Užpilkite agurkus verdančiu sūrymu.
Aušinimas:
Leiskite stiklainiui atvėsti kambario temperatūroje.
Atvėsus, uždenkite dangčiu (plastikiniu ar kitu) ir padėkite į šaldytuvą.
Kada išbandyti:
- Jau kitą dieną galėsite paragauti.
- Bet geriau palaukti 1–2 dienas – skonis bus sodresnis ir gilesnis.
