Sekite mus Facebook'e!
Marinate esantys vyšnių ir serbentų lapai suteikia patiekalui ypatingą skonį. Šis receptas – tikras atradimas tiems, kurie mėgsta rūgštaus ir saldaus derinį viename patiekale
.
Ingredientai: – Sviestas, sūris, sūris, sūris, sūris, sūris, sūris, sūris, sūris, sūris:
- Sudėtis: 2 kg agurkų
- 1,5 litro vandens
- 1 arbatinis šaukštelis 70% acto esencijos
- 4 valgomieji šaukštai cukraus
- 3 valgomieji šaukštai druskos
- 1 arbatinis šaukštelis garstyčių sėklų
- 10 juodųjų pipirų žirnelių
- 0,5 arbatinio šaukštelio kalendros.
- 2-3 vyšnių lapų.
- 2-3 serbentų lapų.
Paruošimo būdas:
- Nuplaukite agurkus ir nupjaukite galiukus. Jei agurkai dideli, galite juos perpjauti į dvi dalis.
- Supjaustytus agurkus sudėkite į sterilius stiklainius. Ant viršaus uždėkite serbentų ir vyšnių lapų.
- Puode sumaišykite vandenį, actą, cukrų ir druską. Įberkite garstyčių sėklų, pipirų grūdelių ir kalendros. Mišinį užvirinkite.
- Virkite 5 minutes, nukelkite nuo ugnies ir supilkite į stiklainius. Leiskite kelias minutes pastovėti.
- Marinatą vėl supilkite į didelį puodą, užvirinkite. Vėl supilkite į stiklainius. Užsukite juos dangteliais, apverskite aukštyn kojomis. Palikite, kol visiškai atvės.
Šis užkandis tikrai patiks ir namiškiams, ir svečiams. Taip pat papasakojome, kaip uždaryti žiemos salotas iš spragėsių.
