Sekite mus Facebook'e!
Daugelis žmonių mano, kad viduramžiais salotos buvo kažkas neįsivaizduojamo. Dėl antisanitarinių sąlygų daržovės negalėjo būti tinkamai apdorotos. Tačiau tai galiojo tik paprastiems miestiečiams.
Anglijoje, Prancūzijoje ir kitose šalyse virėjai varžėsi, kas paruoš skaniausią patiekalą. Dažnai į karališkųjų asmenų salotoms skirtų produktų sąrašą įeidavo net 35 ingredientai. Burokėliai buvo laikomi vienu egzotiškiausių. Tiesa ta, kad ne visi žinojo, kaip jį auginti
. Dabar burokėliai prieinami visiems, todėl iš jų lengvai galime pasigaminti skanių dietinių salotų.
Burokėlių salotų ingredientai:
- Burokėliai: burokėliai – 500 g;
- grietinės – 2 šaukštai. litrai;
- vištų kiaušiniai – 2 vnt;
- česnako – 3 skiltelės;
- marinuoti agurkai – 2 vnt.
Burokėlių salotų paruošimas:
Burokėliai išverdami, kol suminkštėja, o kiaušiniai išverdami kietai. Nuo abiejų produktų reikia atsikratyti odelės ir lukštų
. Burokėliai supjaustomi ant vidutinės tarkavimo žievelės. Tą patį padarykite su kiaušiniais, abu produktus sumaišykite viename dubenyje
. Marinuotus agurkus patrinkite ant stambios tarkos ir atsikratykite skysčio pertekliaus.
Agurkus sudėkite prie burokėlių ir kiaušinių, česnaką sutrinkite per presą į dubenį su salotomis.
Salotas pagardinkite grietine ir patiekite į stalą.
Paprastos, o svarbiausia – skanios burokėlių salotos paruoštos.
