Sekite mus Facebook'e!
Ukrainoje prasidėjo saldžiųjų kukurūzų sezonas – mėgstamas vasaros delikatesas, be kurio sunku įsivaizduoti karštas dienas. Jų vis daugiau galima rasti turguose, o kainos pastebimai mažėja.
Daugeliui ukrainiečių tai sena vasaros tradicija ragauti jaunus kukurūzus, kurių skonis pažįstamas nuo vaikystės ir kuriuos visada norisi ilgiau išsaugoti.
Kad kukurūzų branduoliai išliktų sultingi, minkšti ir neprarastų natūralaus saldumo, svarbu žinoti keletą paprastų gyvenimo gudrybių. Šefas Oleksandras Ogorodnikas parodė, kaip greitai išvirti kukurūzus neprarandant skonio.
Virėjas mikrobangų krosnelėje kepa kukurūzus.
„Niekada taip greitai kukurūzų neiškepėte. Tai užtrunka tik tris minutes. Imame popierinį rankšluostį. Į jį suvyniojame kukurūzus ir sudrėkiname vandeniu. Tada iškart dedame į lėkštę ir 3–5 minutėms pašildome mikrobangų krosnelėje“, – sako Oleksandras Ogorodnikas.
Išimkite iš orkaitės, įtrinkite sviestu, druska ir mėgaukitės vaikystės skoniu.
„Tik trys minutės. Jokių puodų ar vandens. Ir sultingi, kvapnūs saldūs kukurūzai paruošti“, – pridūrė šefas.
