Sekite mus Facebook'e!
Švelni, kvapni ir šildanti sriuba, kurioje dera karamelizuoti svogūnai, plonai pjaustyti baravykai ir šilkinė, kreminė tekstūra. Tai puikus pirmasis patiekalas jaukiai vakarienei ar ypatingiems pietums.
Sudedamosios dalys:
Sviestas – 6 šaukštai (apie 85 g)
Saldus svogūnas – 6 mažos galvutės, smulkiai supjaustytos
Šalotinis česnakas – 1 gabalėlis, smulkiai supjaustytas
Baravykai – 300 g, labai plonai supjaustyti (galite naudoti pievagrybius, bet baravykai yra aromatingesni)
Kvietiniai miltai – 2 šaukštai (sriubai sutirštinti)
Vištienos sultinys (nesūdytas) – 5 puodeliai (apie 1,2 l)
Šviežios, smulkintos petražolės – 1 puodelis + šiek tiek patiekimui
Riebi grietinėlė (30% ar daugiau) – ½ puodelio
Druska ir malti juodieji pipirai – pagal skonį
Žingsnis po žingsnio paruošimas:
1. Dideliame puode ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą. Sudėkite smulkintą saldųjį svogūną ir askaloninį česnaką. Pagardinkite druska, pipirais ir išmaišykite. Sumažinkite ugnį ir sudėkite plonai supjaustytus grybus. Uždenkite ir troškinkite 10–12 minučių, retkarčiais pamaišydami. Svogūnas turi būti minkštas ir permatomas, o grybai – skleisti savo aromatą.

2. Suberkite miltus į keptuvę su daržovėmis. Gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių. Kepkite 1–2 minutes – miltai turėtų sugerti aliejų ir šiek tiek apskrusti, kad nebeliktų žalių miltų skonio.

3. Palaipsniui supilkite vištienos sultinį, nuolat maišydami šluotele arba šaukštu. Tai svarbu, kad sriuba būtų vientisa. Padidinkite ugnį ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį iki vidutinės. Suberkite smulkintas petražoles, išmaišykite. Virkite dar 5 minutes.
4. Nukelkite sriubą nuo ugnies. Panardinamuoju trintuvu sutrinkite puodo turinį iki vientisos, kreminės konsistencijos. Jei norite, galite palikti mažų grybų gabalėlių tekstūrai pagerinti.

5. Vėl užkaiskite puodą ant silpnos ugnies. Įpilkite grietinėlės, išmaišykite ir virkite sriubą ant silpnos ugnies 8–10 minučių neužvirinkite. Paragaukite ir, jei reikia, įberkite druskos ar pipirų. Supilkite sriubą į dubenėlius arba lėkštes. Papuoškite smulkiai supjaustytomis šviežiomis petražolėmis. Jei norite, apšlakstykite grietinėle arba patiekite su traškiais skrebučiais.

