Sekite mus Facebook'e!
Krabų salotos – vienas populiariausių šventinio stalo ir kasdienio valgiaraščio patiekalų, išsiskiriantis paprastu paruošimu, malonia tekstūra ir švelniu, subalansuotu skoniu. Klasikinis variantas gaminamas iš krabų lazdelių, konservuotų kukurūzų, virtų kiaušinių ir virtų ryžių, o padažui paprastai naudojamas majonezas. Nepaisant sudedamųjų dalių paprastumo, salotos būna gana sočios ir švelnios kreminės konsistencijos, todėl yra universalus pasirinkimas šeimos pietums, vakarienėms ar furšetams.
Šios salotos vertinamos ne tik dėl skonio, bet ir dėl galimybės lengvai keisti jų sudėtį. Vietoj ryžių galima dėti šviežio agurko, kad salotos būtų traškios, žaliųjų svogūnų, kad salotos būtų pikantiškos, ar net avokado, kad skonis būtų rafinuotesnis.
Salotų Nr. 1 ingredientai:
- Krabų lazdelės – 100 g;
- šviežias agurkas – 2 vnt;
- svogūnas – 1 vnt;
- Vanduo – 100 ml;
- Obuolių sidro actas – 5 šaukštai;
- cukraus – 2 šaukšteliai;
- druskos – 1 šaukštelis.
Krabų salotų paruošimas:
Supjaustykite svogūnus pusžiedžiais, sudėkite juos į gilų dubenį, užpilkite vandeniu ir obuolių actu. Į svogūnus suberkite cukrų ir druską, išmaišykite ir marinuokite 1 valandą
. Agurkus ir krabų lazdeles supjaustykite nedideliais šiaudeliais, sudėkite į salotinę. Iš marinato išspauskite svogūnus, sudėkite juos prie agurkų ir krabų lazdelių, užpilkite majonezu ir gerai išmaišykite.
Salotų Nr. 2 ingredientai:
- Krabų lazdelės – 100 g;
- šviežias agurkas – 2 vnt;
- lydytas sūris – 2 vnt;
- česnakas – 1 skiltelė.
Krabų salotų paruošimas:
Supjaustykite agurkus ir krabų lazdeles stambiais šiaudeliais, o lydytą sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Sūrius galite iš anksto įdėti į šaldiklį, kad jie geriau tarkuotųsi
. Į salotas įspauskite česnako skiltelę. Apšlakstykite salotas majonezu ir išmaišykite.
Gaunamos paprastos skanios krabų salotos. Šie įdomūs receptai gali pakeisti klasikines krabų salotas.
