„Chebureks” kopūstų lapuose – originali klasikinio patiekalo interpretacija, kurioje netikėtai pabrėžiamas lengvumas ir natūralumas. Vietoj tradicinės tešlos čia naudojamas subtilus kopūstų vyniotinis, kuris puikiai išsaugo įdaro sodrumą ir apetitą žadinančią tekstūrą.
Šis variantas tiks tiems, kurie tiesiog ieško naujo mėgstamų skonių perskaitymo
.
Mėsos įdaras suvyniojamas į kopūstų lapus, o po to čeburekai kepami arba skrudinami iki auksinės plutelės.
Patiekalui nereikia mielinės tešlos, jis greitai paruošiamas ir puikiai tinka savaitės vakaro vakarienei arba patiekiamas originaliu formatu.
Sudedamosios dalys: 1:
- Sudedamosios dalys: Vištienos krūtinėlė – 500 g;
- Svogūnai – 4 vnt;
- Druska – ½ šaukštelio;
- juodųjų pipirų;
- Paprika;
- Kiaušiniai – 3 vnt.
Čeburekų gaminimas kopūstų lapuose:
Iš kopūstų lapų pašaliname žievelę, dedame į puodą su vandeniu ir verdame, kol suminkštės. Atsargiai išimame kiekvieną kopūsto lapą
. Vištieną ir svogūną permalame mėsmale ir sumaišome. Faršą pasūdome, pagardiname pipirais ir pabarstome paprika.
Iš minkštų lapų pašaliname išgaubtą kotelio dalį, ant pusės kiekvieno lapo dedame mėsos faršo. Kitą pusę uždenkite mėsos įdaru.
Į plokščią dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, pabarstykite paprikomis ir lengvai paplakite. Kiekvieną čebureką įmerkite į kiaušinių masę ir aptepkite kiaušiniu iš abiejų pusių
. Keptuvėje su augaliniu aliejumi apkepkite čeburekus iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
Gausite skanius paprastus čeburekus kopūstų lapuose. Šį patiekalą galima patiekti su grietine arba kečupu.